Champions League: PSV – Atlético Madrid. Vorig seizoen verloor PSV nipt in de knockout-fase van de Champions League van Atletico Madrid. De Spanjaarden zijn gewaarschuwd voor de vechtlust van de Nederlands kampioen.

PSV – Atletico Madrid: Cocu wil effectiviteit

Weinig voetballiefhebbers hadden durven dromen dat een Nederlandse club nog eens de groepsfase van de Champions League zou overleven, laat staan het een van de beste clubs van Europa lastig te maken. Maar PSV deed het vorig seizoen wel. Het schakelde Manchester United uit in de groepsfase en dwong in de achtste finale Atlético Madrid na twee keer 0-0 uiteindelijk tot het nemen van penalty’s. Eén misser van Luciano Narsingh bleek echter fataal.

PSV deed goed mee, maar werd verdiend uitgeschakeld. Toch heeft trainer Phillip Cocu terecht hoop op een stunt. “De les van afgelopen jaar was dat je maar een paar kansjes krijgt. En dan moet je héél efficiënt zijn. Niet twijfelen, effectief zijn en die kans maken. Dan breekt de wedstrijd wat meer open. Als dat lukt heb je wellicht meer mogelijkheden op een goed resultaat. Want het is logisch dat je tegen een tegenstander als Atlético, kwalitatief van een hoog niveau, geen vijftien kansen krijgt.”

PSV met bijna dezelfde elf tegen Atlético

Het voordeel voor Cocu is dat zijn selectie nauwelijks is gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Alleen Marco van Ginkel en Jeffrey Bruma ontbreken als voormalige basisspelers. Nicolas Isimat-Mirin en Bart Ramselaar hebben hun plek overgenomen. De fans van PSV moeten waarschijnlijk nog wel even wachten op het debuut van Siem de Jong.

Maar wellicht is de voormalig Ajacied wel nuttig in andere groepswedstrijden. Want met Bayern München en het listige Rostov is het loodzwaar voor PSV. Cocu is in elk geval strijdbaar. “We moeten in de groepsfase alles eruit halen wat erin zit. Dan moet je realistisch, en zeker niet naïef, de wedstrijden ingaan. Maar wel met zelfvertrouwen en overtuiging. Angst is een slechte raadgever. We hebben respect voor Atlético, geen ontzag. Maar we gaan het duel in om te winnen en als dan een gelijkspel het maximale blijkt. Dan is dat zo.”

Ook Atlético Madrid met vertrouwen

PSV kende natuurlijk een goede generale met een vlugge 4-0 overwinning uit bij NEC zaterdag, met alle vier de goals binnen de eerste 24 minuten. Maar Atlético Madrid kende een soortgelijk duel, al kwamen de goals wat later. Op bezoek bij Celta de Vigo won de ploeg van Diego Simeone ook met 0-4, al kwamen drie goals na rust. Goudhaantje Antoine Griezmann was met twee goals en een assist de grote man. Maar ook Koke liet met een goal en een assist zien dat PSV hem goed in de gaten moet houden.

Trainer Simeone waakt vooral voor de counters van PSV, iets waar normaal toch zijn ploeg zo bedreven in is. “PSV is een vervelende tegenstander. Het is lastig om hun defensie te kraken en ze zijn heel snel in de omschakeling van verdediging naar aanval. Het is een sterke ploeg, dus we moeten een manier zien te vinden om de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Voorspellingen PSV – Atlético Madrid Champions League

Programma Champions League

dinsdag 13 september 20.45 uur
Paris Saint-Germain – Arsenal
FC Basel – Ludogorets
Dinamo Kiev – Napoli
Benfica – Besiktas
FC Barcelona – Celtic
Manchester City – Borussia Mönchengladbach
Bayern München – FK Rostov
PSV – Atlético Madrid