Paris Saint-Germain – Chelsea. Na een lange tijd van wachten is het vanavond eindelijk weer zo ver. De echte voetballiefhebbers vermaken zich natuurlijk in de weekenden prima met de Premier League, Primera Division en onze eigen eredivisie, maar de crème de la crème is natuurlijk de Champions League. Na de groepsfase is het kaf van het koren gescheiden en zitten alleen de echte topploegen nog bij de laatste zestien van het kampioenenbal. Vanavond staat er dan ook meteen een prachtig affiche op het programma: Paris Saint Germain @1.65 tegen Chelsea @6.00. De ijzersterke Parijzenaren mogen in eigen huis beginnen tegen het teleurstellende Chelsea van Guus Hiddink.

Paris Saint-Germain – Chelsea

Wie op voorhand de beide competitietabellen er eens bij zou pakken van de clubs, zou zeggen dat het vanavond een eitje wordt voor de ploeg uit Parijs. Onder aanvoering van Zlatan Ibrahimovic staat de miljoenenploeg na 26 speelrondes al 24 (!) punten los op de nummer twee, AS Monaco. Chelsea staat op een twaalfde plek, en is dus niet nog lang niet verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen. Echter, onder Guus Hiddink werd er nog niet verloren, en afgelopen weekend was het tegen Newcastle United weer swingend als vanouds. In de Champions League was Chelsea overigens ook overtuigend; in de groepsfase verloor het alleen uit bij FC Porto.

Een eitje wordt het dus zeker niet voor de giganten uit Frankrijk, dat zich door de flinke voorsprong in de Ligue 1 volledig kan focussen op de Champions League. Ook de Londonaren hebben de laatste tijd weer iets meer lucht, nu het degradatiespook eindelijk Stamford Bridge lijkt te hebben verlaten. Een fitte selectie is een must voor Guus Geluk, die een kwalitatief sterke maar niet al te brede selectie heeft. John Terry lijkt in ieder geval af te haken voor de ontmoeting. ‘We spelen dinsdag al en hebben slechts twee dagen om te herstellen. Dat is eigenlijk te weinig. Zondag weten we meer over de ernst van kwetsuur’, aldus Hiddink, die bezig is aan zijn tweede periode bij Chelsea.

Wedtips Paris Saint-Germain – Chelsea