Napoli – Feyenoord Champions League. Twee weken terug begon het Europese avontuur voor de Rotterdammers met een 0-4 nederlaag in de Kuip tegen het grote Manchester City. Vanavond staat de tweede Europese wedstrijd op het programma.

De mannen van Van Bronckhorst mogen het vanavond gaan opnemen tegen de nummer één van de Serie A op dit moment: Napoli. Feyenoord kan zijn borst dus nat maken wil het Europees blijven presteren. Met Napoli als dikke favoriet zijn er evengoed nog leuke voorspellingen bij de wedkantoren te doen. Meer daarover onderaan!

Napoli – Feyenoord Champions League

Napoli, dat vorig weekend toch enigszins moeite had met de nummer 14 van de Serie A, verkeert in een uitstekende vorm. Zo zijn de Italianen na zes wedstrijden in de competitie nog ongeslagen, wat een uitstekend resultaat is. Beter gezegd: Napoli wist in competitieverband nog geen punt te verspelen waardoor ze samen met Juventus bovenaan de lijst staan. Dat Napoli dus in een goede vorm verkeert is wel duidelijk.

Feyenoord daarentegen lijkt wel in een dipje te zitten na het 0-4 verlies in de Kuip tegen Manchester City. Na die nederlaag verloren ze uit bij PSV en wisten ze zelfs ook niet te winnen van laagvlieger NAC. Alleen voor de KNVB beker wisten ze ADO met 2-0 te verslaan. Willen zij het Napoli vanavond lastig maken dan mogen de Rotterdammers zich wel van een andere kant laten zien – Napoli is beslist nog een maatje groter.

Blessures Feyenoord

Het dipje van Feyenoord is tot daar aan toe maar de blessure van topspits Jorgensen is toch wel een grote domper voor de club uit Rotterdam. Op 9 september viel de spits binnen een half uur uit met een hamstringblessure tijdens de wedstrijd tegen Heracles. Die wedstrijd wist Feyenoord nog wel te winnen maar de wedstrijden daarna werden bijna allemaal zo goed als verloren.

Of het dipje met de blessure van Nicolai Jorgensen heeft te maken is de vraag. Toch is het wel heel toevallig dat wanneer de spits niet meedoet er gelijk niet meer gewonnen wordt. Dat de Deen altijd van grote waarde is geweest voor de club uit Rotterdam staat vast.

Thuisvoordeel Napoli

Nog een schrikbarende statistiek voor Feyenoord is het thuisvoordeel waar Napoli over beschikt. Zo verloor Napoli voor het laatst in eigen huis in de maand maart en dat was nog wel tegen Real Madrid voor de Champions League. Die tijd ertussen wisten de Italianen twee keer gelijk te spelen en elf keer te winnen in eigen stadion. Om Napoli thuis te verslaan  moet je dus van goede huize komen wil je dat voor elkaar zien te krijgen.

Feyenoord Champions League weddenschappen GettyMet het oog op het dipje van Feyenoord, de blessure van Jorgensen en het thuisvoordeel waar Napoli over beschikt lijkt het haast onmogelijk voor Feyenoord om überhaupt een puntje mee te smokkelen naar Rotterdam.

Zoals de meesten wel weten heeft Feyenoord zijn eerste Champions League wedstrijd verloren waardoor een overwinning nodig zal zijn. Hetzelfde geldt voor Napoli dat zijn eerste Europese duel verloor uit bij Shaktar Donetsk. Shaktar was met 2-1 te sterk voor de Italianen, wat een teleurstellend resultaat was voor de ploeg van topspeler Dries Mertens. Een overwinning aan beide kanten is dus noodzakelijk.

Voorspellingen goksites

Lees wedden op voetbal –  Dat Napoli de favoriet is, is natuurlijk ook bij de bookmakers bekend. Zo krijg je maar 1.18 voor winst Napoli bij bookmaker Mr Green. Om daar op te wedden is natuurlijk niet de moeite waard vanwege de lage quotering. Waar je wel goed op kan gokken is of beide teams gaan scoren. Sinds Feyenoord geen beroep kan doen op topspits Jorgensen, weten de Rotterdammers moeilijk het net te vinden. Daarom denk ik dat ze net als tegen NAC, ook tegen Napoli niet weten te scoren. Dit levert je een uitstekende quotering op van 1.84 bij MrGreen.

Daarnaast denk ik dat Napoli net als Manchester ruim een overwinning gaat boeken tegen Feyenoord. Het klasseverschil tussen het Nederlandse en het Engelse, Italiaanse en Spaanse voetbal is te groot. Daarom raad ik jullie aan om Napoli op een handicap van -2 te zetten. Ook deze tip levert je een hoge quotering op: 2.07.

Met het oog op dat Feyenoord niet gaat scoren en Napoli gaat winnen met een doelpuntenverschil van minimaal 3, verwacht ik een 3-0 of een 4-0 overwinning in het voordeel van Napoli. Interessante weddenschappen zijn de correct scores 3-0 op 7.50 of de 4-0 op 9.50.