Woensdag om 20.45 uur begint de return in de achtste finale van de Champions League tussen Manchester United en Olympiakos. De Engelse club verloor de heenwedstrijd tegen de Grieken met 2-0.

Robin van Persie klikt niet met Wayne Rooney

Robin van Persie was vorig seizoen de grote man bij Manchester United. De destijds van Arsenal overgekomen aanvaller maakte 26 goals, werd topscorer van de Engelse Premier League en mocht aan het einde van de rit eindelijk de zo felbegeerde grote prijs in ontvangst nemen: de landstitel. Manchester United werd voor de 21 keer kampioen van Engeland.

Dit seizoen worden de Red Devils getraind door David Moyes, de opvolger van Alex Ferguson. De Schot krijgt de amper gewijzigde selectie niet aan de praat. De samenwerking tussen Van Persie en zijn compagnon in de spits Wayne Rooney laat ook te wensen over. Fans van Manchester United kijken met jaloezie naar het duivelse duo bij Liverpool, Luis Suarez en Daniel Sturridge. Zij weten zonder te hoeven kijken waar de ander staat en maken loopacties om ruimte te scheppen voor elkaar. RVP en Rooney schijnen die klik niet te hebben.

Manchester United betrekt Robin van Persie niet bij spel

Engelse media vragen zich af of Van Persie nog wel gelukkig is bij Man United. Misschien moet de vraag worden omgedraaid: zijn Van Persies medespelers nog wel happy met hem? Hij wordt namelijk amper bij het spel betrokken. Tegen Olympiakos kwamen er slechts dertien passes van zijn voeten. Ter vergelijking: Rooney verzond er 60. In de Premier League is Van Persies gemiddelde 20 passes per duel en dat wijst er op dat hij in het strafschopgebied van de tegenstander blijft plakken. Terwijl het juist zijn kracht is om iets af te zakken, zodat hij acties kan maken en openingen kan creëren.

Rooney en Van Persie hebben dit seizoen in de Premier League samen 22 goals gemaakt. Het partnerschap tussen Suarez en Sturridge was al goed voor 43 doelpunten.