Manchester City – FC Barcelona. Het is, op papier, misschien wel de mooiste wedstrijd van de achtste finales in de Champions League. Vanavond zit menig voetballiefhebber op het puntje van zijn stoel voor de wedstrijd tussen Manchester City en FC Barcelona. Het is een herhaling van vorig jaar, toen de twee voetbalgiganten elkaar ook al troffen in de achtste finales. Toen bleek Barcelona over twee wedstrijden de sterkere en won het met 2-1 en 2-0.

Manchester City – FC Barcelona: City heeft geen geluk met lotingen

Sinds de miljoenen binnenstromen aan de ‘blauwe’ kant van Manchester, is de club steevast een van de titelkandidaten in Engeland. Het leverde The Citizens al twee kampioenschappen, een FA Cup en een League Cup op maar op Europees niveau laat de club het nog enigszins afweten. Ooit, in 1970, wist Manchester City een Europa League II te winnen. Om nou te zeggen dat de loting van de afgelopen twee jaar gunstig is geweest voor City in de zoektocht naar nieuw Europees succes, niet bepaald.

De generale repetitie voor vanavond was in ieder geval wél gunstig. Met 5-0 werd in eigen huis Newcastle United volledig van de mat geveegd. Niet alleen was het resultaat goed, ook het spel van City was eindelijk weer eens om over naar huis te schrijven. Met name David Silva was weergaloos tegen de ploeg van Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat.

Barcelona slechte generale

Barcelona presteerde afgelopen weekend iets minder. Zaterdagmiddag werd er met 1-0 verloren van middenmoter Malaga en het vooral het spel van Lionel Messi was verontrustend. De Argentijn leek de laatste maanden weer wat op te leven en bracht zijn club dertien overwinningen op rij maar was tegen Malaga volstrekt onzichtbaar. De kleine dribbelaar stond zowat tegen de rechter zijlijn aangeplakt en liet zijn ongenoegen daarover zien door zo min mogelijk arbeid te verrichten.

Ook andere vedetten als Andrés Iniesta, Neymar en Luis Suarez waren geen schim van zichzelf. Barcelona had bijna 80% van het balbezit maar creëerde vrijwel niks en was op het einde meer bezig met het uiten van frustraties dan voetballen.

De wedstrijd Manchester City – FC Barcelona begint vanavond in Manchester om 20:45 uur.