Loting Champions League. Het kon erger en het kon beter, zal men hebben gedacht bij Feyenoord. De landskampioen speelt onder meer tegen Napoli en Manchester City in de Champions League.

Maar de kampioen van de Eredivisie treft eveneens de laagst geklasseerde uit pot 1, Shakhtar Donetsk. Er zal toch lichte hoop op klein succes zijn ontstegen bij iedereen met een hart voor Feyenoord.

Loting Champions League Feyenoord

De kampioen van Oekraïne zat voor de loting van de groepsfase van de Champions League, in pot 1 simpelweg omdat daar de kampioenen van de top acht landen van de UEFA-ranking zaten. Feyenoord had ook Real Madrid of Bayern München kunnen treffen.

Uit pot 2 ontliep de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de drie overige Spaanse clubs. Manchester City – nummer drie van de Premier League – ‘valt mee’ als tegenstander, want Barcelona, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zaten ook in die pot. Uit de derde pot lijkt Napoli wel de grootste tegenstander. Zij werden afgelopen seizoen derde in Italië, vlak achter AS Roma en Juventus.

Kansen overwintering Feyenoord

Champions League winnaar voorspellen wedkantoren GettyDoorgaan naar de volgende ronde is misschien een utopie, maar een derde plek zit er misschien wel in voor Feyenoord, denkt ook Karim El Ahmadi. “Het kon zwaarder. Het zijn leuke ploegen, waar we misschien wel een kans tegen hebben. City steekt er wel bovenuit. Napoli is misschien wel te vergelijken met AS Roma, waar we in het recente verleden nog tegen hebben gespeeld. En Shakhtar is ook gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen. Er staan daar veel Brazilianen onder contract. Ze doen het altijd wel leuk in de Champions League.”

FC Barcelona: Juventus, Bayern en PSG

Natuurlijk was het voor sommige fans ook hopen op pikante ontmoetingen, maar die bleven wel uit. Titelverdediger Real Madrid heeft een pittige poule met het Borussia Dortmund van Peter Bosz, Tottenham Hotspur en APOEL Nicosia. Aartsrivaal FC Barcelona kon in elk geval al niet gekoppeld worden aan het Paris Saint-Germain van Neymar, omdat ze in dezelfde pot zaten. Barça treft wel Juventus, verliezend finalist van vorig seizoen, Olympiakos Piraeus en Sporting.

Arjen Robben en Bayern München kunnen zich ook opmaken voor een pittige groepsfase in de Champions League. De winnaar van 2012/13 krijgt wel te maken met Paris Saint-Germain en verder Anderlecht en Celtic. In groep C lijken drie topclubs te moeten strijden om twee plekken: Chelsea, Atlético Madrid en AS Roma, met FK Qarabag uit Azerbeidzjan als vermoedelijke boksbal.

Uitslag loting Champions League 2017 – 2018

Groep A: Benfica, Manchester United, FC Basel, CSKA Moskou
Groep B: Bayern München, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic
Groep C: Chelsea, Atlético Madrid, AS Roma, FK Qarabag
Groep D: Juventus, Barcelona, Olympiakos Piraeus, Sporting Portugal
Groep E: Spartak Moskou, Sevilla, Liverpool, Maribor
Groep F: Shakhtar Donetsk, Manchester City, Napoli, Feyenoord
Groep G: AS Monaco, Porto, Besiktas, RB Leipzig
Groep H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Apoel Nicosia

Wedden op Champions League

Bookmaker Mr Green heeft de loting ook met interesse gevolgd. Zij zetten Real Madrid als favoriet op de titel met 5.25, voor Bayern München en FC Barcelona, beiden op 7.50.

Paris Saint-Germain volgt kort erna op 8.00. In groep F staat Feyenoord op 6.00 om bij de eerste twee te eindigen, een stukje achter de rest. Lees: wedden op voetbal.