Champions League kwartfinales. Dinsdag en woensdag worden de heenwedstrijden in de kwartfinale van de Champions League gespeeld. Kenners verwachten dat FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Bayern München de halve finale zullen bereiken. Hoe waarschijnlijk is dat?

Champions League

Dinsdag 5 april 20:45: Bayern München (@1.18) – Benfica (@21.00). Pep Guardiola vertrekt in de zomer bij Bayern en gaat aan de slag bij Manchester City. Zijn drie jaar bij de Duitse Rekordmeister zal pas als doorslaand succes worden beschouwd, als hij de cup met de grote oren in handen mag nemen. Tegen Juventus dreigde het in de achtste finale al mis te gaan. In de Bundesliga werden twee magere 1-0 zeges op rij geboekt. Winnen is winnen, dat is waar, maar Bayern wint normaliter met veel ruimere cijfers. Is dit het effect van de aangekondigde exit? Spelers reageren zelden goed op zoiets.

Benfica zal op elk mogelijk moment proberen de trekker over te halen. De Portugese club heeft tot nu toe zestig procent van zijn doelpogingen gelost vanaf buiten de zestien meter. Dat is veruit de hoogste score van de acht resterende clubs.

FC Barcelona – Atletico Madrid

(dinsdag 5 april 20:45) Van de vier koppeltjes in de kwartfinale Champions League hebben deze clubs al het meest tegen elkaar gespeeld. Logisch, het zijn immers beide toppers in de Primera Division. Al zou je dat aan de vorige onderlinge duels niet kunnen aflezen, want FC Barcelona (@1.51) won zesmaal op rij. Thuis waren de Catalanen in de helft van de laatste zes matches sterker en werd het driemaal gelijk (totale doelsaldo 8-4). Atletico Madrid (@7.85) heeft in vijf van zijn zes vorige Europese duels geen tegengoal gekregen.

PSG – Manchester City

(woensdag 6 april 20:45) Zowel Paris Saint-Germain (@1.68) alsook Man City (@5.55) behoren pas sinds een paar jaar tot de sterkste ploegen van Europa. Bovendien moeten ze dat predikaat nog waarmaken, want PSG bleef drie jaar op rij steken in de kwart finale en voor de Citizens is dat pas de allereerste keer in dit stadium van de Champions League.

Paris Saint-Germain rekende in de vorige ronde al af met een Engelse club, landskampioen Chelsea, en is in de Franse competitie onaantastbaar. Manchester City is juist een schim van zichzelf in de Engelse Premier League en gaat daardoor als underdog deze tweestrijd in.

Wolfsburg – Real Madrid

VfL Wolfsburg (@5.25), winnaar van de groep waarin ook PSV doorstroomde, herbergt geen enkele speler die een kansje zou maken op een basisplaats bij Real Madrid (@1.68). Heel misschien zou de Koninklijke Julian Draxler best op de bank willen posteren. Verder zijn de beste spelers van Die Wolfe de verdedigende krachten. Spits Bas Dost kampt na de extreme doelpuntenregen van begin 2015 met een redelijk slap goalgemiddelde en scoorde in de groepsfase maar eenmaal. Real droomt na de onverwachte zege in de Clasico van een prachtig seizoenseinde.