Feyenoord – Napoli. Nog één wedstrijd en het avontuur in de Champions League is voorbij voor Feyenoord. Een grote desillusie is het geworden. Tegen Napoli hoopt men in elk geval op een puntje.

Vijf wedstrijden in de Champions League, vijf nederlagen. Nul punten na zes wedstrijden overkomt toch redelijk weinig clubs en Feyenoord hoopt dat koste wat kost te vermijden. Daarvoor moet het vandaag in De Kuip minimaal een puntje halen tegen Napoli. Maar de Italianen hebben juist nog alles om voor te spelen. Zij staan derde, met drie punten achterstand op Shakhtar Donetsk. Als Napoli van Feyenoord wint en als Shakhtar verliest van Manchester City, zit Napoli in de volgende ronde Champions League.

Feyenoord – Napoli Champions League

Dat wordt dus een flinke opgave voor Feyenoord, dat alle sterspelers van Napoli tegenover zich zal krijgen. Dus de levensgaarlijke voorhoede met Dries Mertens, Lorenzo Insigne en José Callejon. Maar ook het ervaren clubicoon Marek Hamsik op het middenveld. Napoli zal ook extra getergd zijn, omdat het afgelopen weekend met 0-1 van Juventus verloor door een doelpunt van voormalig Napoli-spits Gonzalo Higuain.

Feyenoord worstelt met blessures

Daar tegenover moet Feyenoord juist steeds vaker belangrijke spelers missen door blessures. Eerder ging het al mis voor centrale verdedigers Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Giovanni van Bronckhorst Feyenoord GettyVorige week meldde Ridgeciano Haps zich in de lappenmand, en afgelopen weekend viel aanvoerder Karim El Ahmadi geblesseerd uit in het duel met Vitesse (1-0 winst). Ook Sofyan Amrabat leek niet echt fit te zijn.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kreeg de afgelopen dagen gemengd nieuws uit de ziekenboeg. “Het gaat redelijk met Karim (El Ahmadi, red.). We zijn nog aan het onderzoeken wat er precies is. Daar hopen we snel wat meer duidelijkheid over te geven. Sofyan Amrabat is vandaag naar buiten geweest en heeft uitgelopen. Het gaat goed met hem, dus de verwachting is wel dat hij woensdag inzetbaar is.”

Eredivisie in achterhoofd van Feyenoord

De Champions League is op twee manieren alweer een illusie geworden voor Feyenoord. Dit seizoen eindigt Feyenoord onderaan in de groep, en volgend seizoen lijkt er geen deelname in te zitten als de club niet gauw het gat dicht in de Eredivisie.

De landstitel lijkt sowieso een fata morgana in de woestijn, met 14 punten achterstand op koploper PSV. Voor de tweede plek kan Feyenoord het clubs als AZ en Ajax misschien nog lastig maken. En met een moeilijk uitduel tegen FC Utrecht voor de boeg aankomende zondag, zal dat misschien meer in de Feyenoord-hoofden spelen dan Napoli.

Wedden op Feyenoord – Napoli

Voetbal voorspelling doen? Met een volledig bewapend Napoli tegenover zich krijgt Feyenoord ook weinig kans van bookmaker Mr Green: een enorme 11.00 de winst, tegenover odds van 1.32 voor Napoli. Een gelijkspel in De Kuip noteert 5.80. Dries Mertens is natuurlijk de topspeler van Napoli. De openingstreffer van zijn voet staat op 3.75.