Europese Super Cup: FC Barcelona – Sevilla. Vanavond barst in de Georgische hoofdstad Tbilisi om 20:45 de strijd om de UEFA Super Cup los. In een Spaans onderonsje bepalen Champions League-winnaar FC Barcelona en Europa League-houder Sevilla wie beslag legt op de eerste hoofdprijs van het nog prille seizoen.

Europese Super Cup: FC Barcelona – Sevilla

Terwijl diverse Europese competities al in volle gang zijn, staan FC Barcelona en Sevilla aan de vooravond van hun eerste krachtmeting van het seizoen. Regerend Spaans kampioen FC Barcelona geldt als torenhoge favoriet, maar moet het wel stellen zonder sterspeler Neymar. De Braziliaanse aanvaller heeft de bof opgelopen en moet twee weken toekijken. De verwachting is dat jeugdproduct Pedro, die al wekenlang in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester United, de vedettes Lionel Messi en Luis Suarez zal moet ondersteunen in de aanvalslinie van de Catalanen. Ook zomeraanwinsten Arda Turan en Aleix Vidal behoren tot de 24-koppige selectie van Luis Enrique, maar zij spelen zeker niet mee. Door het transferverbod van FC Barcelona mag het duo pas in het nieuwe kalenderjaar in actie komen.

Sevilla, vorig seizoen nog verliezend finalist in de Europese Super Cup, moest deze zomer afscheid nemen van drie sleutelspelers. Naast de transfer van Aleix Vidal naar FC Barcelona verloor de ploeg uit Andalusië ook Stéphane M’Bia (Trabzonspor) en Carlos Bacca (AC Milan). Desondanks hoopt Sevilla voor een verrassing te kunnen zorgen. Coach Unai Emery gaf op de website van de UEFA aan alles in het werk te willen stellen om Barcelona een hak te zetten. “Als we vanuit onze kracht spelen, kunnen we misschien profiteren van de kleine tekortkomingen van FC Barcelona. Met onze kwaliteiten zullen we zeker proberen ze te stoppen.”

Ondanks het hogere niveau van de Champions League, gaat de beker lang niet altijd naar de winnaar van dat toernooi. In de laatste vijftien edities ging de Europa League-houder in liefst zeven keer van de gevallen met de prijs aan de haal. De wedstrijd wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden door SBS6.

UEFA Super Cup 2015

20:45 uur: FC Barcelona – Sevilla