FC Barcelona – Manchester City. Het is deze Champions League ronde wel weer duidelijk geworden dat de eerste wedstrijd van de twee vaak in de schaduw staat van de tweede. De eerste wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Chelsea was lang niet zo spannend als de tweede en ook gisteren was het klappertanden tijdens de penaltyreeks tussen Atletico Madrid en Bayer Leverkusen. Vandaag zal het niet veel anders zijn wanneer Juventus op bezoek mag bij Borussia Dortmund om een 2-1 voorsprong te verdedigen. De andere wedstrijd, tussen FC Barcelona en Manchester City, lijkt minder spannend te worden, maar een wedstrijd tussen zulke giganten is bij voorbaat een om naar uit te kijken.

Borussia Dortmund – Juventus

Het blijft een apart verhaal, de manier waarop Borussia Dortmund door de groepsfase wandelde terwijl het zelf in degradatiezone van de Bundesliga bundelde. Inmiddels lijkt de crisis enigszins voorbij en staat Dortmund op de tiende plek met uitzicht op de Europa League-plaatsen. Ook in Turijn waren de Duitsers dominant maar Juventus heeft de laatste jaren in Europa al vaker laten zien maar weinig mogelijkheden nodig te hebben om een wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Vanavond hebben de Italianen genoeg aan een gelijkspel, en laat de ploeg nou net een klasse apart zijn in het spelen op resultaat.

FC Barcelona – Manchester City

Wat een wedstrijd was het vorige keer. Manchester City werd in eigen huis werkelijkwaar overklast door FC Barcelona. De gemiste penalty in de slotfase van Lionel Messi zorgde er voor dat City nog enigszins een uitgangspositie heeft om door te gaan maar dat het lastig wordt, is duidelijk. Een voordeel voor de Engelsen is dat Barcelona komend weekend de kraker in Spanje speelt tegen Real Madrid. De twee ploegen zijn verwikkeld in een intense strijd om de Spaanse titel en de kans is dan ook aanwezig dat trainer Luis Enrique hier vanavond rekening mee houdt in zijn opstelling. Ook Manchester City heeft nog een aantal pittige wedstrijden in de Premier League voor de boeg. The Citizens staan vijf punten achter op de koploper Chelsea met een wedstrijd minder, waardoor het een lastig seizoen voor City lijkt te worden.

Champions League programma

Woensdag 18 maart
20.45 uur: Borussia Dortmund – Juventus (1-2)
20.45 uur: FC Barcelona – Manchester City (2-1)