Chelsea – Paris Saint-Germain. Chelsea zal vanavond alles uit de kast moeten halen om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League 2015/2016. Om 20.45 uur is Paris Saint Germain de tegenstander op het eigen Stamford Bridge.

Chelsea – Paris Saint-Germain

Chelsea moet vanavond in eigen huis een 2-1 achterstand zien weg te werken. Vorig jaar stonden de twee teams ook tegenover elkaar in de knock-out fase. PSG ziegevierde uiteindelijk door thuis met 1-1 te spelen en Chelsea op een 2-2 gelijkspel te houden in Londen.

Chelsea opnieuw zonder Terry

Manager Guus Hiddink kan vanavond opnieuw geen beroep doen op John Terry, want de 25-jarige routinier kampt nog altijd met een spierblessure. Diego Costa en Pedro maken mogelijk wel hun opwachting in het team van de voormalig bondscoach.

‘’Diego Costa had dit weekend fysieke ongemakken, waardoor we hem niet hebben opgesteld in de competitie. Vandaag heeft hij wel weer getraind, dus we besluiten morgen of hij in actie gaat komen’’, vertelde Hiddink gisteren.

‘’Pedro zit weer bij de selectie voor deze Champions League wedstrijd. Hij had een kleine terugval, maar heeft de laatste tijd hard en volledig kunnen trainen’’, aldus de 69-jarige Nederlander.

Blanc: ‘Een mooie uitdaging’

PSG-coach Laurent Blanc liet tijdens de persconferentie weten dat hij uitkijkt naar het treffen met Chelsea. ‘’We hopen ons te kwalificeren voor de volgende ronde, maar dit wil Chelsea natuurlijk ook.’’

‘’Ik denk dat het een zware wedstrijd wordt, zwaarder dan vorig jaar. Het is een grote uitdaging voor ons team, maar als we het één keer kunnen dan kunnen we het ook dit jaar’’, vertelde Blanc.

De voormalig Frans international kon nog geen antwoord geven op de vraag of Marco Verratti gaat spelen in Londen. ‘’We moeten het nog even aan kijken, het is niet zeker dat hij woensdag fit is. Marco is een erg belangrijke speler voor ons, dus ik hoop hem wel te kunnen opstellen op woensdag.’’

Programma Champions League woensdag 9 maart

18.00 uur: Zenit St Petersburg @2.02 – Benfica @3.95
20.45 uur: Chelsea @2.85 – PSG @2.60