Dinsdag om 20:45 uur spelen Chelsea en Paris Saint-Germain hun return in de kwart finale van de Champions League. De 3-1 winst van PSG in eigen huis, vorige week, suggereert dat het doek al bijna is gevallen voor Chelsea. Maar het spelbeeld van dat duel in Parijs geeft Chelsea de inspiratie om dat doel toch op te tillen en te loeren naar een uitweg.

Jose Mourinho klaagt over spitsen

Want was PSG echt zoveel sterker dan de koploper van de Engelse Premier League? Jose Mourinho, de altijd overdrijvende trainer van Chelsea, jammert al dagenlang dat kwalificatie voor de halve finale gelijk staat aan een “mission impossible”. Ook beklaagt hij zich over de doeltreffendheid van zijn spitsen en het te drukke speelschema van Chelsea. De realiteit is dat zijn team vorige week grote delen van de wedstrijd de controle in handen had. De score werd opgevoerd door twee defensieve fouten van Chelsea, niet door briljante doortastendheid van PSG.

PSG zonder Zlatan

Ook op het personele vlak is er reden voor hoop. Paris Saint-Germain is vanavond Zlatanloos. De Zweedse aanvaller is geveld door een hamstringblessure. Iedereen weet dat PSG wordt gedragen door Zlatan Ibrahimovic, niet in de laatste plaats Zlatan zelf. Hij is de enige speler van de Franse kampioen met een flinke dosis ervaring in Europese topduels op zak. Dit seizoen was hij betrokken bij twintig goals van zijn werkgever: dertien goals, zeven assists. En bij Chelsea keren Oscar en Eden Hazard terug, die het competitieduel tegen Stoke (3-0) misten.

Samuel Eto’o moet zich haasten

Ondanks het gemopper van Mourinho beschikt Chelsea heus wel over topspitsen. Kennelijk is Mourinho vergeten dat Samuel Eto’o na vijftien basisplekken in de Premier League acht goals heeft gemaakt en in de Champions League op drie uit vier staat. Dit jaar heeft hij al in diverse belangwekkende wedstrijden zijn goaltje meegepikt, bijvoorbeeld tegen Liverpool, Man United, Tottenham en Arsenal. De 33-jarige man uit Kameroen is niet totaal topfit en zal waarschijnlijk even de tanden op elkaar moeten zetten als de teamarts een spuit zet in zijn versleten lendenen.

Gregory van der Wiel wel fit

Bij PSG zal Gregory van der Wiel zijn vertrouwde plek rechtsachter innemen. De international van Oranje was enkele weken absent vanwege knieklachten en kon afgelopen weekend, tegen Stade de Reims, weer zijn talenten tonen. Vlak voor rust gaf hij de assist waaruit Edson Cavani de 1-0 scoorde. In de Champions League ging hij reeds zesmaal van start dit seizoen en de voormalig de voormalige Ajacied was goed voor vier assists.