Shakhtar – Feyenoord Champions League. Woensdag vanaf 20:45 uur zal Feyenoord uit tegen Shakhtar een resultaat moeten boeken, anders kan de Europese campagne definitief als totaal mislukt worden bestempeld. Na drie speelronden in de Champions League staan de Rotterdammers nog met lege handen.

Feyenoord is een van de vier ploegen die nog geen punt hebben gehaald en alleen Anderlecht heeft een slechter doelsaldo. Kortom, het trotse gevoel dat het kampioenschap van afgelopen voorjaar opwekte is alweer weggespoeld door de ontnuchterende waarheid dat Nederlandse clubs hopeloos achterop zijn geraakt.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord

Renato Tapia en Miquel Nelom zijn inzetbaar, maar Sven van Beek is niet hersteld van de heupblessure die hij in de thuiswedstrijd tegen de Oekraïners opliep. Hij blijft daarom thuis. Ook de verdedigende krachten Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ontbreken.

Van Bronckhorst houdt moed erin

Trainer Gio van Bronckhorst ziet ondanks de drie nederlagen op rij toch een opgaande lijn en vond de match tegen Shakhtar beter dan die tegen Napoli. “We hebben het ze thuis moeilijk gemaakt. Dat verwacht ik woensdag ook”, zo houdt hij de moed erin.

Bij de thuisploeg is Yaroslav Rakitskiy geschorst en zijn waarschijnlijke vervanger is Davit Khotcholava. Davit Khotcholava raakte afgelopen weekend geblesseerd en zijn plek wordt vermoedelijk ingenomen door Dentinho, een van de zeven Brazilianen in de selectie. Shakhtar heeft zes punten en verdedigt deze speelronde een voorsprong op Napoli van drie punten. In de binnenlandse competitie gaat het ook op rolletjes met 33 punten uit veertien duels.

Nog geen opgaande lijn voor Feyenoord

Bij Feyenoord gaat het daarentegen alleen maar telkens stroever. Van de laatste elf wedstrijden, in alle competities samen, werden er slechts drie gewonnen. En het is ook al een tijdje geleden dat het Legioen een keertje niet verloor in de Champions League. De tien vorige pogingen (inclusief kwalificatierondes) flopten. De Deense spits Nicolai Jorgensen miste september grotendeels en heeft sinds zijn comeback op 14 oktober nog niet gescoord.

Wedden op Shakhtar – Feyenoord

Wedden op voetbal? Shakhtar Donetsk staat voor winst op @1.32, gelijkspel noteert @5.40 en Feyenoord @8.00 bij bookmaker Mr Green.

Geen enkele Feyenoorder staat in de top tien voor Groep F wat betreft aantal schoten op goal per negentig minuten. We verwachten nul goals voor Feyenoord op @2.23.

Programma Champions League woensdag 1 november 2017

18.00 uur: Besiktas – Monaco
20.45 uur: Tottenham – Real Madrid
20.45 uur: Sevilla – Sp. Moskou
20.45 uur: Napoli – Manchester City
20.45 uur: Porto – RB Leipzig
20.45 uur: BVB – APOEL
20.45 uur: Shakhtar – Feyenoord
20.45 uur: Liverpool – Maribor