Donderdag speelt Paris Saint-Germain om 20:45 uur in de kwart finale van de Champions League tegen Chelsea. Beide clubs staan aan kop van hun nationale competities, te weten de Franse en Engelse.

PSG, zoals de club uit Parijs wordt afgekort, rekende in de achtste finale af met Bayer Leverkusen. Het werd 0-4 en 2-1 voor de kampioen van Frankrijk en uiteraard leverde de Zweedse spits Zlatan een flinke bijdrage. Hij scoorde twee goals in de uitwedstrijd. Chelsea speelde uit 1-1 tegen Galatasaray en maakte het thuis af met 2-0.

Jose Mourinho legt accent op defensie

De Engelse club wordt geleid door de Porugese trainer Jose Mourinho. Bij hem ligt het accent altijd op goals voorkomen en dan pas nadenken over hoe zelf te scoren. Dat uit zich in het lage aantal tegentreffers in deze jaargang van de Champions League: vier. PSV heeft zijn zaakjes in defensief echter ook op orde en kreeg maar zes tegengoals. De Fransen scoorden wel vaker: 22 tegenover 15.

Zlatan maakte er al tien in Champions League

Van de 22 spelers op het veld heeft Zlatan deze jaargang van de CL veruit de meeste treffers gemaakt: tien. Bij Chelsea worden de goals verdeeld over Eto’o, Fernando Torres (beide drie), Demba Ba en Ramires (elk twee). Het grootste werkpaard is Thiago Motta van PSG, die gemiddeld 111 passes per duel verstuurt.

Mourinho vreest trio toppers PSG

Mourinho kenschetst de tegenstander: “PSG heeft een team met veel geweldig aanvallend ingestelde spelers. Ze scoren vaak en maken daarmee het verschil op topniveau”, zegt hij. Volgens hem zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi de beste individuele spelers van de clubs in de kwart finale. “PSG heeft drie van die topspelers in één ploeg”, besluit hij.

Zlatan wil Europa verlaten

Zlatan zegt dat hij na zijn avontuur bij PSG waarschijnlijk buiten Europa gaat spelen. “Chelsea is de superfavoriet. Wij hebben helemaal niets te verliezen”, vervolgt de Zweed. “Chelsea is al tien jaar bezig met een project en won in de afgelopen seizoenen de Champions League en Europa League. We zijn pas twee jaar bezig. Gelukkig draaien we nu een goed seizoen. Alles wat we nog bereiken is een bonus. Natuurlijk zijn duels als die met Chelsea wel een kans om te laten zien waar we staan in vergelijking met de absolute Europese topclubs.”