Champions League. De competities naderen de climax en dat betekent dat ook zowel de nationale bekercompetities als wel de Europese competities in een ver gevorderd stadium geraken. In de Champions League bevinden we ons al weer in de kwartfinales. Vandaag worden er twee wedstrijden gespeeld en ook morgen is het tijd voor een dubbel programma. Vanavond om kwart voor negen mogen we genieten van een Spaans onderonsje op het hoogste niveau en speelt Juventus thuis tegen AS Monaco.

Atletico Madrid – Real Madrid

Er zijn nog drie Spaanse teams actief in deze kwartfinales van de Champions League en een ding is zeker: na deze ronde zit er in ieder geval nog één Spaans elftal in de competitie. Vanavond spelen namelijk de twee grote ploegen uit Madrid tegen elkaar. De derby, die normaal gesproken in de Priméra Division al op het scherpst van de snede wordt gespeeld, heeft de laatste jaren een extra lading gekregen. Niet langer is Real Madrid namelijk de alleenheerser in de Spaanse hoofdstad. Atlético Madrid werd vorig jaar kampioen en wist de finale van de Champions League te behalen, die het verloor van de tegenstander van vanavond. Dit jaar lijkt de titel uit zich voor Atletico en de ploeg van Simeone kan zich dan ook volledig focussen op de wedstrijden in Europees verband. In de vorige ronde rekenden beiden ploegen af met een Duitse tegenstander maar de wedstrijd van vanavond is een wedstrijd op zich. Kan Diego Simeone een list bedenken om de weer in vorm gerakende Cristiano Ronaldo af te stoppen? Beiden teams kunnen beschikken over een vrijwel fitte selectie.

Juventus – AS Monaco

Juventus trof een van de gunstigste tegenstanders mogelijk voor de kwartfinale. Nadat ook zij een Duitse opponent uitschakelden, werd bekend dat de volgende tegenstander AS Monaco zou heten, een subtopper uit Frankrijk. Toch liet Monaco tegen Arsenal zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Als hecht collectief en met snelle counterspelers maakten ze het Arsenal zo moeilijk in Londen dat het niet meer te herstellen viel. Juventus lijkt zich volledig te focussen op de Champions League. Afgelopen weekend werden vedettes Pirlo, Tevez en Buffon gespaard opdat zij vandaag topfit zouden zijn. Is het genoeg om de stugge verdediging van Monaco kapot te kunnen spelen?

Programma Champions League

Dinsdag 14 april
Atlético Madrid – Real Madrid
Juventus – AS Monaco

Woensdag 15 april
Paris Saint-Germain – Barcelona
FC Porto – Bayern München