Champions League. In navolging van FC Barcelona en Bayern München hopen Real Madrid, Atlético Madrid , Juventus en AS Monaco zich vanavond te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Wie hebben de beste papieren?

Real was vorige week veruit de betere partij in het Vicente Calderon, maar slaagde er niet in om de uitstekende keepende Jan Oblak te passeren. De uiteindelijke 0-0 uitslag is daardoor riskant voor De Koninklijke, want bij een doelpunt van Atletico zal Real er twee moeten maken. Mocht Real Madrid worden uitgeschakeld in de Champions League, dan zou de druk op de functie van trainer Carlo Ancelotti wel weer eens toe kunnen nemen. Ook de Spaanse landstitel is namelijk geen zekerheidje voor de Madrilenen, die achterstaan op koploper FC Barcelona.

AS Monaco – Juventus Champions League

De andere kwartfinale vanavond kan ook nog voldoende spanning opleveren. Juventus en AS Monaco strijden namelijk om een ticket voor een plaats bij de laatste vier. De eerste wedstrijd vorige week was nipt een prooi voor De Oude Dame. Een benutte penalty van Arturo Vidal was toen voldoende voor een 1-0 overwinning in Turijn, waardoor Juventus een uitstekende uitgangspositie heeft vanavond. Toch moet ook niet vergeten worden dat Monaco afgelopen week een aantal enorme mogelijkheden kreeg. Het is dat Juventus-doelman Gianluigi Buffon een uitstekende wedstrijd keepte, anders hadden de Monegasken een belangrijk uitdoelpunt meegenomen naar het dwergstaatje. Toch blijft Juventus gewaarschuwd, want eerder al was Monaco veel te sterk voor Arsenal, dat met name in Londen een flink pak op de broek kreeg. Er is dus nog van alles mogelijk.

De winnaars van vanavond wachten een zinderende halve finale. FC Barcelona en Bayern München wisten zich namelijk gisteravond al te plaatsen voor de laatste vier van het miljoenenbal en dus lonkt er hoe dan ook een droomfinale. Kan het Barcelona tegen Real Madrid worden? Of is Bayern misschien de tegenstander van een Spaanse grootmacht in een zinderende eindstrijd? Of doet Juventus voor het eerst sinds lange tijd weer eens een gooi naar de Cup met de Grote Oren? Er staat vanavond in ieder geval genoeg op het spel.

Champions League programma

20:45 Real Madrid – Atlético Madrid
20:45 AS Monaco – Juventus