Champions League. Dinsdag en woensdag worden de heenwedstrijden in de halve finale van de Champions League gespeeld.

Dinsdag vanaf 20:45 uur staat Real Madrid tegen Atletico Madrid op het programma, woensdag vanaf 20:45 uur volgt Monaco tegen Juventus.

Real Madrid – Atletico Madrid

Niet FC Barcelona, maar dus wel de twee Spaanse toppers uit Madrid zijn overgebleven in de halve finale van het miljoenenbal. Zij houden de vlag van het Spaanse voetbal hoog. De Spaanse Primera Division domineert nu al jaren de Europese competities en dit duo bezette vier van de afgelopen zes finaleplekken (Barcelona een vijfde, toen het in 2015 won).

De finale van 2014 en 2016 is nu dus gedegradeerd tot een halve finale, wat ook wel passend is, want het gevoel leeft dat Atleti net wat minder hecht en sterk is dan in de afgelopen jaren. Nog steeds is het team onder leiding van Diego Simeone een knokmachine, maar het moet meer tegengoals incasseren dan in die twee vorige topjaren.

Bale en Pepe absent bij Real Madrid

Real Madrid speelt zonder Gareth Bale en Pepe, bij Atletico zijn onder meer Miguel Moya, Sime Vrsaljko en Juanfran absent. Ook Yannick Carrasco is niet van de partij, de man die in de finale van vorig jaar nog uitblonk. In de spits verschijn vermoedelijk Kevin Gameiro, die afgelopen weekend tweemaal scoorde voor Atletico en daarmee Fernando Torres uit de basis kan houden.

In de afgelopen seizoenen heeft de Koninklijke de verhoudingen in onderlinge duels weer wat genormaliseerd, nadat Atletico een tijdje de overhand had. Real won drie van de laatste zes duels en, al is het doelsaldo over die periode mager: zeven versus vier.

Monaco – Juventus

Voor de derde keer in de laatste twintig jaar heeft Monaco de halve finale bereikt. In 2004 drongen de Monegasken door tot de eindstrijd. Vorig seizoen was Monaco vooral defensief ijzersterk, dit seizoen zit het talent voorin: Mbappe (pas 18 jaar) en Falcao vormen een vreeswekkende offensieve tandem. In de Franse competitie maakte Monaco in 34 duels 95 goals.

Juve heeft zojuist alweer de Italiaanse Serie A gewonnen en beschikt over een basisteam met de rijpe leeftijd van gemiddeld 29,8 jaar. Dit team is zorgvuldig gekweekt en grootgebracht om nu te oogsten. De Oude Dame heeft in Europa vijf duels op rij geen tegengoal gekregen.

Wedden op Champions League

Bij het Spaanse onderonsje staat Real Madrid op @1.78, gelijkspel op @3.55 bij 888sport en Atletico Madrid op @4.50. In de tweede halve finale is Juventus favoriet op @2.32 en noteert gelijkspel @3.35 en Monaco @3.00. We tippen dat Juve nul of een goal maakt op @1.60.