Borussia Dortmund – Galatasaray. Borussia Dortmund is de competitie rampzalig gestart en staat momenteel op een zeventiende plek. Met zeven punten uit tien duels heeft Dortmund alleen nog Werder Bremen onder zich en zal er snel iets moeten veranderen bij die Borussen. Opvallend is het grote contrast tussen Dortmund in de Champions League en Dortmund in de eigen Bundesliga. Ook dit weekend ging het in de eigen competitie weer mis.

Dortmund geeft voorsprong uit handen

Afgelopen weekend startte de ploeg van Jurgen Klopp het uitduel tegen Bayern Munchen erg sterk, toch werd een 0-1 voorsprong uiteindelijk in dertien minuten weggegeven. Robert Lewandowski scoorde twintig minuten voor tijd de 1-1 waarna Arjen Robben vijf minuten voor tijd middels een penalty de eindstand van 2-1 bepaalde.

CL vs Bundesliga: groot contrast Dortmund

Het contrast bij de Duitse sterrenploeg is immens, in Europa staat Dortmund namelijk foutloos bovenaan in groep D. Dortmund haalde de volle negen punten uit de eerste drie wedstrijden en heeft een imposant doelsaldo van negen voor en nul tegen. Jurgen Klopp zag de afgelopen weken de ziekenboeg leegstromen en kan vandaag alleen nog niet over Schmelzer, Sahin en Blaszczykowski beschikken. Reus is gelukkig weer fit en weet als aanvoerder vaak z’n ploeg bij de hand te nemen, groot probleem is dat Dortmund nog te gemakkelijk doelpunten tegen krijgt.

Laatste strohalm Galatasaray

Voor Galatasaray is dit duel de laatste kans om nog zicht te houden op de knock-out fase van de Champions League. De Turken hebben tot nu toe slechts één punt gehaald en moeten vandaag drie punten pakken om Arsenal op plek twee (6 punten) in zicht te houden. De verwachting is dat Galatasaray met Anderlecht zal gaan strijden om de derde plek die recht geeft op Europa League voetbal.