Bayern München – FC Barcelona. Het hadden de twee wedstrijden van het jaar moeten worden. De dubbele ontmoeting tussen Bayern München en FC Barcelona werd vooraf door velen bij de toto ingevuld als finale van de Champions League. Dat het uiteindelijk een halve finale betrof, maakte de ontmoeting niet minder boeiend. Boeiend was de eerste wedstrijd in ieder geval zeker. Bayern ging met 3-0 de boot in en de terugwedstrijd van vanavond lijkt dan ook niet meer dan een formaliteit.

Guardiola overtuigd van kunnen Bayern

Toch heeft Bayern-trainer Pep Guardiola de hoop op een finaleplaats nog niet opgegeven. In de persconferentie voor de wedstrijd zei het volgende: “Ik ben de coach, een realist. Nooit zal ik zeggen dat we geen kans hebben. We zijn Bayern, we hebben altijd een kans. We beschikken over topspelers en gaan met ons hart en hoofd spelen.” De Spanjaard refereert ook nog naar de thuiswedstrijden tegen FC Porto en Shaktar in de vorige rondes, die in respectievelijk 6-1 en 7-0 eindigden. “Toen had ook niemand verwacht dat we met zulke ruime cijfers zouden winnen.” De voormalig trainer van FC Barcelona staat na een geweldige eerste seizoenshelft onder druk. Sinds het binnenhalen van de Duitse titel werd er geen enkele wedstrijd meer gewonnen.

Bayern München – FC Barcelona: Barca op dreef, Alaba hoopt op CL minuten

Bij FC Barcelona gaat het allemaal iets soepeler. Real Madrid liet onlangs nog punten liggen in de Primera División waardoor ook de Spaanse titel Barca bijna niet meer kan ontgaan. In de eerste wedstrijd tussen deze twee giganten, in Camp Nou dus, waren het de aanvallers die de doorslag gaven in de wedstrijd. Het ontbreken van Franck Ribery en Arjen Robben bij Bayern wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste redenen dat het momenteel niet draait bij de Duitsers. Ook de Oostenrijkse linksback David Alaba ontbreekt wegens een blessure waardoor de blessureteller van basisspelers op drie komt. Alaba rekent overigens gewoon nog op speelminuten in de Champions League dit seizoen. Tegenover Puls 4 verklaart hij: “Wij gaan laten zien dat we Bayern zijn en met 4-0 winnen. Vervolgens kan ik er in de finale gewoon weer bij zijn.”

De Champions League wedstrijd Bayern München – FC Barcelona (0-3) begint vanavond om 20.45 uur in het Allianz Arena in München.