Bayer Leverkusen – Altletico Madrid. Atlético Madrid brengt vanavond een bezoek aan Bayer Leverkusen. De verliezend Champions League-finalist van vorig jaar zal in Duitsland in ieder geval op jacht willen gaan naar een uitdoelpunt, om de klus in de return helemaal af te maken.

Zonder al te veel problemen wist Atlético zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van coach Diego Simeone eindigde in een groep met Juventus, Malmö FF en Olympiakos als groepswinnaar en wist zich één speelronde voor het einde al zeker van de volgende ronde. De loting koppelde de Madrilenen vervolgens aan Leverkusen. In Duitsland treffen de Spanjaarden een ploeg die het momenteel zeer moeilijk heeft in de Bundesliga en zeker niet in blakende vorm steekt.

Leverkusen is de kluts even helemaal kwijt

Leverkusen gold vorig jaar als een absolute topploeg in Duitsland, maar dat is nu zeker niet het geval. De ploeg van coach Roger Schmidt won maar twee van de laatste tien wedstrijden. Vijf keer eindigde een duel van Leverkusen in een gelijkspel en driemaal werd er verloren. Een recente verliespartij is die van tegen Vfl Wolfsburg, dat mede dankzij vier doelpunten van Bas Dost met 5-4 aan het langste eind trok. Vanwege de tegenvallende resultaten is Leverkusen afgezakt naar een teleurstellende zesde plaats. De druk op Schmidt lijkt daardoor met de week meer toe te nemen, want Leverkusen wil zich ook dit seizoen weer kwalificeren voor de Champions League.

Bayer Leverkusen – Altletico Madrid

In het tweeluik met Atlético hoopt Leverkusen een einde te kunnen maken aan een belabberde reeks in de Champions League. De Duitsers werden in deze fase van het miljoenenbal namelijk al drie keer op rij uitgeschakeld. Liverpool (3-1 uit, 1-3 thuis), Barcelona (1-3 thuis en 7-1 uit) en Paris Saint-Germain (0-4 thuis, 2-1 uit) bleken te sterk. Om vanavond van betere huize te komen zal Leverkusen in ieder geval Atlético-spits Mario Mandzukic scherp in de gaten moeten houden. De Kroatische aanvaller is namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen en was in 32 officiële wedstrijden al twintig keer trefzeker namens de Madrilenen. Mede daardoor houdt hij Fernando Torres voorlopig uit de basis.

Champions League wedstrijden

Woensdag 25 februari 2015
20:45 uur – Bayer Leverkusen – Altletico Madrid
20:45 uur – Arsenal – Monaco