Atlético Madrid – PSV. Het is nog niet het seizoen van PSV tot nu toe. In de Champions League kan de club dat enigszins goedmaken. Tegen Atlético Madrid zou een punt erg mooi zijn voor PSV.

PSV Champions League

Het liefst zou PSV de afgelopen twee maanden over hebben gedaan. Want binnen die tijd heeft de club uit Eindhoven veel klappen opgelopen. Het begon twee maanden geleden met de teleurstellende 1-1 tegen Rostov in de Champions League. Daarna volgden onder meer vier gelijkspellen in de Eredivisie, uitschakeling in de KNVB Beker en twee nederlagen tegen Bayern München in de Champions League.

Alhoewel dat laatste natuurlijk niet zo gek is. Met één punt uit vier wedstrijden is de derde plek nog het hoogst haalbare voor PSV in het kampioenenbal. Rostov heeft dat ook, door het gelijkspel in Rusland. Het voordeel voor PSV is dat die wedstrijd in 2-2 eindigde, waardoor bijvoorbeeld 0-0 of 1-1 in Eindhoven op 6 december voldoende kan zijn, als PSV en Rostov nu allebei verliezen.

Punt tegen Atlético Madrid zou stunt zijn

Maar PSV kan zichzelf ook in een nog betere positie manoeuvreren, als het een gelijkspel uit het vuur kan slepen. Want tegen het onvoorspelbare Rostov weet je nooit hoe het kan gaan. Het eerste duel met Atlético Madrid had PSV zeker kansen om een puntje te stelen. De Spanjaarden zijn nu ook niet in hun beste vorm. Want de 3-0 nederlaag tegen rivaal Real Madrid van afgelopen weekend volgde op een 2-0 nederlaag tegen Real Sociedad twee weken eerder.

PSV moet boven zichzelf uitstijgen

Maar dan moet PSV wel boven zichzelf uitstijgen. Immers, 1-1 tegen FC Twente en 0-0 tegen Willem II is ook niet bijster bijzonder. En dan is de ziekenboeg ook niet PSV’s beste vriend. Andres Guardado en Jorrit Hendrix zaten er bijvoorbeeld al, en zij worden nu vergezeld door Joshua Brenet.

Voorin is het ook al niet veel soeps. Het scoren lukt PSV de laatste weken maar moeizaam. Luuk de Jong heeft het niet meer zo op zijn heupen, maar hij wordt ook nog eens slecht bediend. Tegen Willem II bleef PSV bijvoorbeeld telkens maar in de stroop lopen. Misschien dat een bevlieging van Gaston Pereiro of toevallige goal van iemand anders een stunt kan opleveren, maar dan moet het PSV wel erg meezitten.

Gokken op voetbal – PSV

Programma Champions League

Dinsdag 22 november
18.00 CSKA Moskou – Bayer Leverkusen
20.45 AS Monaco – Tottenham Hotspur
20.45 Sporting Lissabon – Real Madrid
20.45 Borussia Dortmund – Legia Warschau
20.45 Leicester City – Club Brugge
20.45 FC Kopenhagen – FC Porto
20.45 Dinamo Zagreb – Olympique Lyon
20.45 Sevilla – Juventus

Woensdag 23 november
18.00 Rostov – Bayern München
20.45 Besiktas – Benfica
20.45 Arsenal – Paris Saint-Germain
20.45 Ludogorets – FC Basel
20.45 Napoli – Dinamo Kiev
20.45 Celtic – FC Barcelona
20.45 Borussia Mönchengladbach – Manchester City
20.45 Atlético Madrid – PSV