Atletico Madrid – Juventus. In Vicente Calderon staat er voor vanavond een heerlijk duel gepland. Huidig landskampioen van Spanje Atletico Madrid ontvangt om 20.45 uur de landskampioen van Italië Juventus.
Beide ploegen zijn de competitie ook dit jaar zeer goed gestart. De Spanjaarden verloren nog geen duel in de Primera Division, Juventus doet het nog beter en staat foutloos aan kop in de Serie A. Genoeg reden om naar deze kraker uit te kijken.

Atletico Madrid zoekt broodnodige thuisoverwinning

Vorig seizoen werd Atletico Madrid in de finale afgetroefd door Real Madrid en in het miljoenenbal werd twee weken geleden met 3-2 verloren van Olympiakos Pireaus. Door de nederlaag in Griekenland is een overwinning op Juventus vanavond van groot belang om oog te houden op overwintering in de Champions League. Bij een nieuw verlies staat de ploeg van Diego Simeone puntloos onderaan en zouden Juventus en Olympiakos uitlopen naar een gat van zes punten.

De Oude Dame wint in Zweden en start CL goed

Juventus is het nieuwe Champions League seizoen beter begonnen dan de tegenstander van vanavond. De Italianen wonnen met 2-0 van het Zweedse Malmo FF en zette daarmee een eerste stap naar eerherstel ten opzichte van vorig seizoen. Toen werd Juventus na een bizar uitgesteld duel wegens hevige sneeuwval uitgeschakeld door Galatasaray.

Kiezen voor een winnaar lijkt onmogelijk

Gezien de selecties van beide elftallen zou je neigen naar een overwinning voor Juventus. De Oude Dame lijkt iets meer kwaliteit te hebben in de voorste linie.
Daarnaast heeft Juventus meer ervaring in Europa en een bredere selectie dan de Spanjaarden. Toch heeft Atletico Madrid al meerdere malen bewezen een zeer lastig te bespelen tegenstander te zijn. Een schaakspel tussen twee defensieve grootmachten lijkt dan ook in de maak.

Programma Champions League woensdag
18.00 uur – Zenit St. Petersburg vs AS Monaco
20.45 uur – Anderlecht vs Borussia Dortmund
20.45 uur – Arsenal vs Galatasaray
20.45 uur – Atletico Madrid vs Juventus
20.45 uur – FC Basel vs Liverpool
20.45 uur – Bayer Leverkusen vs Benfica
20.45 uur – Ludogorets vs Real Madrid
20.45 uur – Malmo FF vs Olympiakos Pireaus