AS Roma – Real Madrid. Vanavond om 20:45 uur ontmoeten AS Roma en Real Madrid elkaar in Rome. Het is de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De Spaanse giganten wonnen de titel al tienmaal, de Romeinen zijn een stuk minder ervaren in Europa’s belangrijkste clubcompetitie.

Veel afwezigen bij AS Roma

De lijst met geblesseerden is bij de Italianen langer dan die van de Spanjaarden. En dat is dubbel ongunstig voor AS Roma, want als minst kapitaalkrachtige club van de twee, zijn de vervangers van minder allooi dan wat Real op de bank heeft zitten. Kostas Manolas is er bijvoorbeeld niet bij, Mohamed Salah en Daniele De Rossi ontbreken en dat Kevin Strootman en oudgediende Francesco Totti absent zijn is eigenlijk geen nieuws, want ze sukkelen al een tijdje.

Bij de Koninklijke zijn er ook wat zorgen. Gareth Bale gaat deze match niet meemaken, we zullen de doodschoppen van Pepe moeten missen en achterin is ook Marcelo niet present. Trainer Zinedine Zidane, voor het eerst in de dugout tijdens het miljoenenbal, kan Raphael Varane in de defensie posteren en Dani Carvajal krijgt vermoedelijk ook een start. Voorin is het supertrio Ronaldo, Karim Benzema en James Rodriguez beschikbaar.

Los Blancos hebben al vijf jaar op rij een plek bemachtigd bij de laatste vier van dit evenement. Tegen Italiaanse teams wil het echter al een tijdje niet vlotten. De acht vorige Europese tripjes naar Italië liepen slecht af voor Real Madrid. En de acht vorige keren dat een Italiaanse tegenstander moest worden bekampt in de knock-out fase, werden ook allemaal een flop.

AS Roma – Real Madrid

Is dit louter een zwakte van Real, of is er iets in de clash tussen Italiaanse en Spaanse speelwijzes, dat in Italiaans voordeel werkt? Vermoedelijk dat laatste, want in de afgelopen tien jaar heeft 22 keer een Spaans team uit tegen een Italiaanse opponent gespeeld. Dat leverde slechts twee Spaanse zeges op (en acht nederlagen).

Daarnaast doet Real het vrij matig in uitwedstrijden in de Primera Division: elf gespeeld, negentien punten. AS Roma draait naar behoren mee in de Serie A. De vierde plek klinkt misschien onbevredigend, want Roma was immers nummer twee vorig seizoen, maar 47 punten uit 25 duels is gewoon solide. Maar de club uit de Eeuwige Stad heeft in Europa lastig met controle houden, want slechts in een van de laatste 27 Europese duels werden geen tegengoals opgelopen.

Wedden op AS Roma – Real Madrid

De veiligste keus is inzetten op gelijkspel of winst voor Real Madrid bij 888sport. De “draw or away” heeft echter een begrijpelijk lage notering van 1,23. Daarom tippen we een lucratievere bet: er zullen minstens drie goals vallen. Bookmakers zetten op “over 2,5 goals” 1,64.