AS Monaco – Arsenal. Real Madrid, Bayern Munchen, Paris Saint-Germain en FC Porto zijn al door naar de kwartfinales van de Champions League. Vorige week plaatsten zij zich al. Vanavond zullen twee clubs zich daar bij gaan voegen. Atletico Madrid speelt thuis tegen Bayer Leverkusen en Arsenal moet bij Monaco een grote achterstand goedmaken.

De ploeg van trainer Arsene Wenger is twee weken geleden in eigen huis namelijk hard onderuit gegaan tegen AS Monaco. Met 1-3 werd het countervoetbal van Monaco beloond. Drie kansen, drie goals. En zo gaat het met zelfvertrouwen de thuiswedstrijd tegemoet. Arsenal kan dus aan de bak, maar Wenger gelooft nog in overleving.

‘We moeten geduld hebben en niet te veel willen. Als we het als team op kunnen brengen en net zo spelen als de laatste paar wedstrijden, dan geloof ik zeker dat het nog kan’, zei Wenger op de clubsite van Arsenal.

Toch zal het een lasting karwei worden. Monaco heeft laten zien dat het erg effectief kan zijn en dus een goed resultaat kan neerzetten. De Londenaren moeten minimaal drie goals maken op vreemde bodem, wil het doorgaan naar de volgende ronde van het miljoenenbal. Een hele klus, zo lijkt het.

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen

Madrid staat naast Monaco vanavond ook weer in het teken van de Champions League. Het plaatselijke Atletico neemt het in het eigen Vicente Calderon namelijk op tegen Bayer Leverkusen. De Duitsers wonnen twee weken geleden met 1-0 in eigen huis, en dus kan het zomaar voor een stunt zorgen tegen de finalist van vorig seizoen.

Maar ze zijn er nog lang niet. Atletico Madrid, dat onder leiding staat van Diego Simeone, is in eigen huis vaak lastig te verslaan. Het staat vierde in de Spaanse Liga, maar de laatste weken loopt het niet meer zoals eerst. De laatste drie wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel, en daarvoor werd er dus verloren bij Leverkusen.

Het moet nu dus uit een ander vaatje gaan tappen en voorkomen dat de Duitsers een uitgoal kunnen maken. Dat zou namelijk betekenen dat het extra moet scoren wil de ploeg de kwartfinales van het toernooi bereiken.

De Spanjaarden kunnen wel gewoon beschikken over hun spitsen Mario Mandzukic en Fernando Torres. Bij de Duitsers draait het vaak om Calhanoglu en spits Kiessling. Ook zij zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon inzetbaar zijn.

Champions League programma

Dinsdag 17 maart
20.45 uur – AS Monaco – Arsenal
20.45 uur – Atletico Madrid – Bayer Leverkusen