Arsenal – FC Barcelona. Dat de loting van de Champions League volledig willekeurig is geweest, kun je wel afleiden van de wedstrijden die er vanavond worden gespeeld. Er staan namelijk twee potten op het programma die net zo goed voor halve finales door hadden kunnen gaan. Zo speelt Bayern Munchen tegen de finalist van vorig jaar, Juventus. De andere wedstrijd die wordt afgewerkt is een minstens net zo mooi affiche: Arsenal – Barcelona. Hoewel de Spanjaarden ook dit jaar weer favoriet zijn voor de eindzege in het kampioenenbal, toonde Arsenal eerder in de groepsfase al aan niet onder te hoeven doen voor de grootmachten, door in eigen huis van Bayern Munchen te winnen.

Arsenal – FC Barcelona

Een belangrijke Champions League- ontmoeting tussen de twee werd tien jaar terug afgewerkt. Toen won FC Barcelona na een laat doelpunt de Champions League met spelers als Ronaldinho en Eto’o ván het Arsenal van Henry. Aan het roer bij Arsenal stond toen ook al Arsene Wenger, die ook inziet dat hij een gunstigere loting had kunnen treffen dan dit. “Geen enkel elftal is perfect, hoewel Barcelona er dichtbij komt”, zei de coach gisteren tijdens de persconferentie.”We moeten zorgen dat we gebruikmaken van elk moment dat we de kans krijgen om te scoren.”

De meer recente onderlinge ontmoetingen geven Arsenal misschien wat meer hoop. Hoewel er in de twee dubbele confrontaties in 2010 en 2011 slechts één keer in de vier wedstrijden gewonnen werd, verloor Arsenal daar thuis geen een keer (2-2 en 2-1). Ook vandaag lijkt een positief thuisresultaat een must voor de Engelsen: Barcelona verloor al ruim een jaar geen thuiswedstrijd meer. In die tijd speelde het slechts drie keer gelijk.

Wedden op Arsenal – FC Barcelona

FC Barcelona is vanavond, ondanks dat het uitspeelt, ruim favoriet met een quotering van @1.80 bij 888sport. Arsenal zet daar een @4.57 tegenover en is dus duidelijk de underdog van deze ontmoeting.

Onze wedtip: Lionel Messi to score: No @1.75
Saillant detail: Messi wist in zijn loopbaan nog nooit een goal te maken tegen doelman Petr Cech.