Arsenal – Anderlecht. Plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League lijkt er niet meer in te zitten voor RSC Anderlecht. De Brusselse formatie van trainer Besnik Hasi zal het vorige duel met Arsenal nog niet vergeten zijn, maar toch zal de ploeg de rug moeten rechten.

Anderlecht begon het Champions League-toernooi nog met een verdienstelijk gelijkspel bij Galatasaray, maar de thuisnederlagen tegen Borussia Dortmund en Arsenal zorgden ervoor dat de ploeg de knock-outfase van het miljoenenbal zeker kan vergeten. De derde plaats in de groep biedt echter nog soelaas, want die positie is aan het einde van de groepsfase goed voor een plaats in de Europa League. Anderlecht zal vanavond in Londen daarom zeker niet voor des keizers baard spelen.

Arsenal in vorm

Tegenstander Arsenal verkeert echter in goede vorm. De ploeg van trainer Arsène Wenger moest de voorbije weken veel sleutelspelers missen door blessureleed, maar de laatste twee competitiewedstrijden werden wel in een overwinning omgezet. Na de 0-2 uitzege bij Sunderland volgde vorig weekend een comfortabele 3-0 overwinning op promovendus Burnley. Vol vertrouwen zien de Londenaren daarom het thuisduel met Anderlecht tegemoet. Zeker gezien de vorige ontmoeting tussen beide teams.

Op 22 oktober troffen Anderlecht en Arsenal elkaar in Brussel. De thuisploeg moest lange tijd het overwicht aan de Engelse bezoekers laten, maar sloegen twintig minuten voor tijd wel genadeloos toe via Andy Najar. Een Belgische overwinning leek in de maak, maar in de slotminuten van het duel stelde Arsenal alsnog orde op zaken. Na de gelijkmaker van Kieron Gibbs dompelde Lukas Podolski Anderlecht in blessuretijd in rouw door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. De kater bij Anderlecht was enorm.

Belangrijke week voor Anderlecht

In de competitie gaat het de ploeg van Hasi echter goed af. Hoewel de laatste twee wedstrijden slechts een remise opleverden, staat Anderlecht na dertien speelronden bovenaan in de Jupiler Pro League. De voorsprong op achtervolger AA Gent bedraagt een punt. Beide titelkandidaten treffen elkaar komend weekend in Gent. Anderlecht hoopt echter eerst vertrouwen te putten uit het treffen in Londen, dat vanavond om 20:45 uur van start gaat.