Bayer Leverkusen – Schalke 04. Zaterdag vanaf 18:30 uur spelen Bayer Leverkusen en Schalke 04 tegen elkaar in de Bundesliga. Bayer is de nummer zes en heeft twee punten meer dan nummer negen Schalke 04. De winnaar van het duel kan opschuiven naar de derde plaats.

Bayer Leverkusen en Schalke subtop Bundesliga

Beide clubs behoren al enkele jaren tot de subtop van de Bundesliga, zonder de kampioenen van de afgelopen vier jaar Borussia Dortmund en Bayern Munchen werkelijk te kunnen bedreigen. Het is al lastig genoeg om in de top vier te eindigen en plaatsing voor de Champions League af te dwingen.

In laatstgenoemde competitie hebben beide ploegen midweeks hun thuiswedstrijd gewonnen. Leverkusen versloeg Zenit met 2-0 en staat momenteel eerste in Groep C. Het was een vrij soepele overwinning met goals in de 58e en 63e minuut, maar wat Bayer minstens zoveel zal plezieren is dat gevreesde spelers als Hulk, Witsel en Danny keurig aan banden werden gelegd en hun creatieve klasse niet konden etaleren. Slechts éénmaal moest keeper Bernd Leno ingrijpen.

Schalke beleefde een avond met veel meer tumult in de Champions League en hield Sporting Lissabon met kunst- en vliegwerk van zich af: 4-3. In de slotminuut en ook nog eens via een strafschop maakte Choupo-Moting de winnende treffer, nadat Klaas-Jan Huntelaar eerder vlak na de hervatting voor de 2-1 had gezorgd. Doelman Ralf Fährmann beleefde geen beste avond want van de vier keer dat hij de held had kunnen spelen, liet hij dus drie keer de bal langs zich glippen.

Bayer Leverkusen favoriet tegen Schalke

Schalke heeft vier van de zes afgelopen duels tegen Bayer gewonnen en verloor éénmaal. Thuis heeft Bayer drie van de zes laatste confrontaties met de Koningsblauwen gewonnen en er evenveel verloren. Het doelsaldo over die periode is 7-6 voor Bayer.

Leverkusen heeft drie competitieduels op rij gelijk gespeeld en bleef in zijn vier eerdere thuiswedstrijden ongeslagen. Schalke hapert in uitwedstrijden en heeft na vier pogingen pas drie punten verworven plus een negatief doelsaldo van zes voor, acht tegen. In zes van de zeven vorige thuisduels in de Bundesliga heeft Leverkusen minstens twee goals gescoord. Daarnaast ontstonden er in de vorige vier uitmatches van Schalke in de competitie telkens minstens vier treffers.