VfL Wolfsburg – Schalke 04. In de Duitse Bundesliga is het weer tijd voor een kraker. Het Bayern München van Arjen Robben lijkt weer af te stevenen op het kampioenschap, maar ondertussen is er onder die eerste plaats genoeg uit te vechten. Vanmiddag staat Vfl Wolfsburg – Schalke 04 op het programma.

Bekijk de Bundesliga wedstrijd VfL Wolfsburg – Schalke 04 hier live.

Bij de thuisploeg is het vooral Bas Dost die opvalt. Samen met de Belg Kevin de Bruyne vormt hij een dodelijk duo, en is hij goed voor een groot aantal goals en assists dit seizoen. Kort geleden maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. Een beloning voor wat hij presteert in de Duitse Bundesliga.

Wolfsburg favoriet in duel tegen Schalke

Met Wolfsburg gaat het dan ook goed. Europees voetbal ligt op de loer en het heeft een uitstekend team. Ondanks dat ging het donderdag wel hard onderuit tegen Napoli. Met 1-4 werd er verloren in de kwartfinale van de Europa League, en moet het dus flink aan de bak in Napels, aankomende week.

De focus ligt eerst op Schalke 04, dat nu met 41 punten op de vijfde plek staat. Wolfsburg staat op plek twee met maar liefst zestig punten, en ziet de Champions League lonken.

Met de ploeg van Klaas Jan Huntelaar daarentegen gaat het de laatste tijd niet zo lekker. Er werd een paar weken geleden nog wel gewonnen van Real Madrid, maar dat resultaat kende geen goed gevolg. Van de vier wedstrijden daarna werden er drie gelijk gespeeld en ging er één verloren. Uit bij Wolfsburg kan de ploeg onder leiding van Di Matteo wat goedmaken.

Moeilijke taak voor Schalke 04 bij Wolfsburg

Maar dat lijkt alles behalve een makkie te worden. De huidige nummer twee van de Bundesliga presteert buitengewoon goed en won dan ook drie van de laatste vijf wedstrijden. Er werd alleen verloren van Napoli en tegen Mainz kwam het niet verder dan een gelijkspel.

Daarnaast is het zo dat de Nederlander Bas Dost met dertien doelpunten de man in vorm is. Alleen Lewandowski, Robben en Meier staan nog boven hem in de Duitse topscorerslijst. Schalke kan dus haar borst maken, en moet vol aan de bak vandaag. Een interessant duel, dat aan het einde van het seizoen beslissend kan zijn voor de verloting van de Europese tickets.

De wedstrijd VfL Wolfsburg – Schalke 04 begint om 17.30 uur en is hier live te bekijken.