VfL Wolfsburg – Bayern München. Tussen al het geweld van de Champions League zou je bijna vergeten dat er in de weekenden ook nog gewoon gevoetbald wordt op nationaal niveau. Vandaag in de Bundesliga staat er een wedstrijd op het programma die vorig jaar nog als topper kon worden omschreven: VFL Wolfsburg @8.10 tegen Bayern Munchen @1.41.

Beide ploegen speelde onlangs ook nog op het kampioenenbal. Wolfsburg won van Gent en Bayern München speelde gelijk tegen Juventus. In de competitie is het echter de ploeg uit Beieren die het een stuk beter doet dan de tegenstander van vandaag. Bayern staat namelijk eerste en Wolfsburg stelt na een uitstekend seizoen vorig jaar nu teleurstellend achtste.

VfL Wolfsburg – Bayern München

Arjen Robben VfL Wolfsburg - Bayern MunchenHet moge dus wel duidelijk zijn wie voor vanmiddag de favoriet is van de twee. Toch lijkt het allemaal wat ingewikkelder in elkaar te steken dan de stand doet denken. Natuurlijk, Bayern gaat ruim aan kop en ja, de grootmacht heeft een veel sterkere selectie. Maar de overtuigende overwinningen en uithalen die nog zo eenvoudig in de eerste seizoenshelft behaald werden, lijken verder weg dan ooit.

Vfl Wolfsburg presteert al het hele seizoen ondermaats. Na het geweldige seizoen in 2014/2015 werd er flink geïnvesteerd in de breedte en dus leken Bas Dost en zijn teamgenoten zich wederom te kunnen opmaken voor een topseizoen. Toch zijn er voor vanavond ook aanknooppunten. In eigen huis verloor Wolfsburg slechts één keer dit seizoen op het hoogste niveau van Duitsland. Dat werd nipt 1-2 voor Bayerns grootste uitdager: Borussia Dortmund.

“We moeten vandaag alles geven”

Problemen zijn er ook voor de Duitse middenmoter. Maar liefst elf spelers kunnen niet meespelen tegen Bayern Munchen door blessures of ziekte. “Er zijn inderdaad wat personele problemen. We moeten uitzonderlijk hard werken om het beter te doen dan eerder dit seizoen (1-5)”, aldus Wolfsburg-trainer Dieter Hecking, die zelf onlangs ook al ziek thuis moest blijven van een wedstrijd. Centrale verdediger en ex-Bayern Munchen speler Dante voegt hier aan toe: “Hoe dan ook moeten de elf die vandaag op het veld staan alles geven om het deze ploeg lastig te maken.”

De wedstrijd VfL Wolfsburg – Bayern München wordt om 15:30 afgetrapt.