VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen. Dat Bayern München opnieuw kampioen van Duitsland wordt, daar is iedereen het wel over eens. De strijd om de tweede en derde plaats zal echter spannender worden. Twee ploegen die daar een serieuze gooi naar willen doen, zijn Vfl Wolfsburg en Bayer Leverkusen.

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen

Wolfsburg kende een moeizame start van het seizoen, maar inmiddels heeft de ploeg van trainer Dieter Hecking de weg omhoog gevonden. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan Bas Dost. De boomlange aanvaller lag aan het begin van het seizoen nog overhoop met Hecking, maar heeft zijn basisplaats inmiddels stevig in handen. In tien competitiewedstrijden was Dost alweer goed voor zes doelpunten. Bovendien scoorde Dost ook al in het Champions League-duel met PSV, dat mede daardoor in een 2-0 zege voor de Duitsers in eindigde.

Nu wacht dus Leverkusen, dat net als Wolfsburg in de Champions League uitkomt. Leverkusen mag zich de koning van de gelijke spelen noemen, want drie van de laatste vier officiële duels eindigden in een puntendeling. Voorafgaand aan het duel tussen beide clubs bedraagt het onderlinge verschil tussen Wolfsburg en Leverkusen slechts één punt.

Eerstgenoemde club staat daardoor op de vierde plaats in de Bundesliga, terwijl Leverkusen momenteel op de zesde plaats bivakkeert. De winnaar van het duel kan daardoor een flinke stap richting de top van Duitsland zetten.

Verschillende bekeruitslagen

Wolfsburg hoopt tegen Leverkusen in eerste instantie de kater van de doordeweekse bekernederlaag tegen Bayern München (1-3) weg te spoelen. De ploeg van Dost had daarin weinig te vertellen. “We hadden ons voorgenomen het beste te geven en ons zeer goed voorbereid. Maar Bayern speelde in de eerste helft zoals het al het hele seizoen speelde. Daarop hadden we geen antwoord. Dat was erg frustrerend”, aldus de boomlange aanvaller, die zelf negentig minuten meespeelde met de ploeg van Hecking, maar nauwelijks tot serieuze mogelijkheden kwam.

Leverkusen kende een betere generale. De ploeg had op bezoek bij Viktoria Köln, dat uitkomt op het een na hoogste voetbalniveau van Duitsland, weinig problemen met de gastheren. Via doelpunten van Julian Brandt, Karim Bellarabi, Javier Hernández (twee), Stefan Kiessling en Vladen Yurchenko eindigde het duel in een eclatante 6-0 overwinning voor Leverkusen.