De 21-jarige in Liberia geboren Nederlander Ola John treurt dat Bert van Marwijk is ontslagen door Hamburger SV. Mirko Slomka, de nieuwe trainer van HSV, ziet het namelijk niet zitten in John. En John is daarom niet zo te spreken over Slomka. “De trainerswissel pakt niet echt lekker voor me uit”, constateert hij.

In 2010 debuteerde John voor Twente, twee jaar later werd hij aangetrokken door het Portugese Benfica en in de winterstop ging hij als huurling naar HSV in de Duitse Bundesliga. Sinds 2009 doorloopt hij de vertegenwoordigende elftallen van Nederland. Voor het grote Oranje kwam hij één keer in actie.

Bij Benfica en Jong Oranje kwam hij tot aan de winterstop amper aan spelen toe. Redding leek te komen in de vorm van Van Marwijk, de voormalige bondscoach van Oranje. Half januari verloste hij John uit zijn benarde situatie in Portugal. De dribbelaar kostte Benfica maar liefst negen miljoen euro. Voor John was de kalme Van Marwijk een soort vaderfiguur, hij hoopte dat ze samen de rem van zijn carriere af konden halen. Met Slomka heeft hij nagenoeg helemaal geen band.

“Het is niet meer dan een blaadje in de kleedkamer waarop te zien is dat ik niet zal spelen”. Treurt John. “Vooral voor een jonge speler als ik is dat lastig. Je wilt af en toe een hand op je schouder, iemand die even met je praat. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd bij deze trainer.”

Het contract van John bij Benfica loopt deze zomer af. Het ziet er niet naar uit dat de optie voor een extra jaar zal worden benut. Ook HSV zal weinig meer voor hem kunnen betekenen. “Hij heeft te weinig gebracht”, oordeelt technisch directeur Oliver Kreuzer.