Hannover – Bayern Munchen. Ook dit seizoen lijkt Bayern München kampioen van Duitsland te gaan worden, al is Vfl Wolfsburg nog niet helemaal uit het zicht. De ploeg uit Beieren gaat dit weekend op bezoek bij Hannover 96, dat nog een beetje mag hopen op plaatsing voor Europees voetbal.

Met een voorsprong van acht punten op VfL Wolfsburg op zak brengt Bayern vanmiddag een bezoek aan Hannover. De sterrenformatie van trainer Josep Guardiola kan tegen de huidige nummer elf van de Bundesliga natuurlijk weer beschikken over Arjen Robben. De Nederlander had na de winterstop even de tijd nodig om weer op volle gang te komen, maar de motor is inmiddels gaan draaien.

Bekijk hier de live stream van de Bundesliga wedstrijd Hannover – Bayern Munchen.

Met zeventien doelpunten is Bedummer niet alleen de huidige topscorer van Duitsland, ook verbrak Robben vorige week met zijn doelpunt tegen FC Köln een persoonlijk record. Nog nooit eerder bereikte de aanvaller in de competitie namelijk dat doelpuntenaantal.

Scoringsdrift Arjen Robben

De scoringsdrift van Arjen Robben komt voor Bayern op een goed moment, want direct na de winterstop zat de schrik er heel even goed in bij de Duitse grootmacht. De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft ging namelijk direct met pijnlijke cijfers verloren tegen VfL Wolfsburg (4-1), de laatste overgebleven concurrent van Bayern.

Hoewel de voorsprong van acht punten nog altijd fors is, toonde Wolfsburg-speler Kevin de Bruyne zich onlangs nog zeer ambitieus. “Ja, ik wil nog kampioen worden”, liet hij optekenen door Belgische media. “Ik speel toch niet bij Wolfsburg om hen titels te laten winnen? Ik ben ambitieus en vastberaden en zal daar ook naar spelen. Champions League hebben we al beet, daar maak ik me geen zorgen om.”

Hannover – Bayern Munchen

Bayern speelt vanmiddag dus tegen Hannover, dat alle zeilen bij zal moeten zetten om zich te plaatsen voor de Europa League. De ploeg verkeert echter in een vormcrisis, want de laatste vier competitiewedstrijden leverden drie nederlagen en één gelijkspel. Hannover zal minimaal zesde moeten eindigen om een ticket te verschaffen voor de Europa League, maar dan moet het in de resterende duels wel een achterstand van acht punten goedmaken op FC Augsburg. Een overwinning op Bayern is dus gewenst, maar op voorhand lijkt die kans niet echt groot.

De wedstrijd Hannover – Bayern Munchen begint vanmiddag om 15:30 uur en is hier live te bekijken.