FC Augsburg – Bayer Leverkusen. Arjen Robben is in bloedvorm Bayern München en Bas Dost scoort aan de lopende band bij Vfl Wolfsburg. Beide Nederlanders doen het goed in de Duitse Bundesliga en staan met hun clubs op plek één en twee. Maar Paul Verhaegh doet het met FC Augsburg ook bijzonder goed. Vanavond speelt hij met zijn ploeg thuis tegen Bayer Leverkusen.

Kijk hier live naar de wedstrijd FC Augsburg – Bayer Leverkusen.

Augsburg doet het verrassend goed en staat na lange tijd weer eens in de top vijf van één van de grootste competities van de wereld. De laatste twee wedstrijden gaat het anders niet grandioos. Achtereenvolgens werd er gelijkgespeeld tegen Frankfurt en ging het vorige week pijnlijk onderuit bij Werder Bremen: 3-2.

Toch is het zelfvertrouwen groot bij de ploeg, dat het onder leiding van trainer Weinzierl buitengewoon goed doet. Europees voetbal lonkt en grote ploegen hebben het lastig tegen de ploeg van Nederlander Paul Verhaegh. Hij is al een paar seizoenen aanvoerder van FC Augsburg en maakte dit seizoen vijf doelpunten.

FC Augsburg – Bayer Leverkusen

Het is voor Augsburg belangrijk vanavond drie punten te pakken tegen Leverkusen. Die club staat namelijk op plek zes met maar twee punten minder. Mocht Leverkusen dus winnen, gaat het in ieder geval over Augsburg heen op de ranglijst in de Bundesliga. Mochten de drie punten in Augsburg blijven, dan kan het theoretisch op plek drie kunnen eindigen. Maar dan moeten Schalke 04 en Mönchengladbach punten verspelen.

Bij Leverkusen is het vooral de Duitser Bellarabi die de kar trekt. Hij maakte al negen goals voor de roodzwarten en heeft er op dit moment vijf minder dan Arjen Robben. Bij Augsburg moeten ze het iets minder hebben van één bepaalde doelpuntenmaker. De Argentijn Bobadilla maakte er vooralsnog zeven en is daarmee topscorer van Augsburg.

Augsburg kansloos tegen Bayer Leverkusen

Naar de onderlinge wedstrijden gekeken is Augsburg kansloos. De laatste vijf ontmoetingen gingen allemaal naar Leverkusen, dat onder leiding staat van trainer Roger Schmidt. Het laatste onderlinge duel eindigde in een nipte 1-0 thuisoverwinning voor Leverkusen. De laatste twee wedstrijden gingen daarentegen wel verloren. Afgelopen week was Wolfsburg in een thriller met 4-5 te sterk voor de ploeg van Schmidt. Voor de gasten maakte Bas Dost er maar liefst vier.

Vanmiddag wordt de wedstrijd FC Augsburg – Bayer Leverkusen om 15.30 uur afgetrapt.