Schalke 04 – Borussia Dortmund. Voor morgen staat er een knallend affiche in de Bundesliga op het programma.

Om 15.30 uur trappen aartsrivalen Schalke 04 en Borussia Dortmund namelijk de Kohlenpotderby af in Gelsenkirchen. De wedstrijd staat garant voor spektakel en dus alle reden om er morgenvanmiddag eens lekker voor te gaan zitten.

Ziekenboeg Dortmund overvol

Jürgen Klopp heeft sinds het begin van dit seizoen wekelijks flinke hoofdbrekers met het maken van z’n opstelling. De oefenmeester heeft nog geen moment in z’n sterkste opstelling kunnen spelen en ziet week ik week uit sterkhouders hun rentree maken maar ook andere spelers wegvallen. Zo zijn Gundogan, Sahin en Blaszczcykowski sinds begin september uitgeschakeld. Daarbij vielen Mkhitaryan en Marco Reus onlangs ook weg met blessureleed. Dortmund beschikt met Ramos, Immobile en Aubameyang over power en snelheid maar kan overduidelijk niet in de sterkste opstelling tegen Schalke 04 beginnen.

Ook Schalke 04 met belangrijke absenties

Naast Dortmund heeft ook Schalke 04 personele problemen. De thuisploeg kon tegen Chelsea na een lange tijd eindelijk weer een beroep doen op aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar maar mist voor de duel sowieso de geschorste Draxler. Daarnaast zijn verdedigers Howedes, Santana en Kolasinac geblesseerd en is Farfan er tot het einde van het jaar niet bij voor de Koningsblauen.

Statistieken in voordeel Dortmund

Hoewel de Kohlenpotderby net als De Klassieker in Nederland een wedstrijd op zich is zijn de statistieken in het voordeel van Dortmund. Dortmund won vorig seizoen met 1-3 van Schalke in Gelsenkirchen en ook in 2012 ging Dortmund er met de volle winst vandoor (1-2). Gezien de huidige vorm van Schalke 04 lijkt een goed resultaat ook morgen niet uitgesloten. Dortmund heeft tegen Arsenal laten zien het ook zonder de grote namen te kunnen en is ondanks de hoogspanning die op dit duel staat favoriet voor de winst.