Zaterdag om 15:30 speelt Bayern Munchen in de Bundesliga uit tegen Braunschweig. De gasten zijn zes wedstrijden geleden al uitgeroepen tot kampioen van Duitsland. Braunschweig moet het vege lijf nog zien te redden. De thuisclub staat achttiende en laatste, maar de achterstand op nummer vijftien Stuttgart is drie punten.

Pep Guardiola zet voet weer op het gaspedaal

Sinds de spelers van Bayern door Munchen werden geparadeerd met de landstitel in de handen, heeft trainer Pep Guardiola zijn voet van het gaspedaal gehaald. Van de zes wedstrijden die sindsdien werden gespeeld, eindigden er twee in winst, twee in gelijkspel en twee in verlies. Komende woensdag staat de halve finale in de Champions League tegen Real Madrid te wachten. Het is tijd om de periode van freewheelen af te sluiten, met de finale van de Duitse beker en de beslissende fase van de Champions League voor de deur.

Guardiola gaf in de persconferentie van vrijdag aan, dat rouleren voor hem geen optie is. Ten eerste is een nieuwe sof in de Bundesliga ongewenst, want dat tast de winnaarsmentaliteit van de Rekordmeister aan. Ten tweede heeft de Spaanse trainer simpelweg te veel blessures en geschorsten om te kunnen rouleren.

Arjen Robben, Gotze, Schweinstiger in basis Bayern Munchen

Toch moet Guardiola een paar ongewone basisklanten accepteren. In het doel zal waarschijnlijk Lukas Raeder verschijnen. Vaste keeper Manuel Neuer is niet fit genoeg. David Alaba wordt fris gehouden voor het treffen met Real Madrid. Diego Contento duikt daarom op als linksback. Verder zullen de bekende namen zoals Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger, Mario Gotze en Mario Mandzukic vrij zeker wel opduiken.

Braunschweig kan zich niet beschermen

Promovendus Braunschweig heeft 18 van zijn 25 punten in thuiswedstrijden verzameld. Bayern Munchen staat uit op de bijna perfecte score van 38 punten uit 15 thuiswedstrijden. Als Bayern aanzet, en dat zal het na de zwakke reeks in de afgelopen weken willen, dan kan de degradatieklant zich niet beschermen tegen de steekballen en pressie van de Bavarianen. Vooral dat laatste zal veel persoonlijke fouten veroorzaken bij Braunschweig.
“Dit duel is belangrijk voor ons”, bepleit Guardiola. “Het is de laatste test voordat we de degens kruisen met Real Madrid. Na het verlies tegen Borussia Dortmund is de trainingsintensiteit opgevoerd. Wat is gebeurd sinds we kampioen werden is mijn schuld, niet die van de spelers.”