Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg. Na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League kan het vizier van Vfl Wolfsburg volledig op de competitie. Daarin gaat het vanavond om 17:30 uur op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, dat nog veel belangen kent en voor Champions League-voetbal vecht.

Napoli bleek in de kwartfinales van de Europa League een maatje te groot voor Wolfsburg. Na de pijnlijke 1-4 nederlaag in eigen huis kwam de ploeg van coach Dieter Hecking donderdagavond in Italië niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het vizier kan dus weer op de Bundesliga, waarin Wolfsburg uitstekend presteert. De ploeg bezet nog altijd de tweede plaats achter Bayern München en met een voorsprong van zeven punten op nummer drie  Bayer Leverkusen lijkt het af te stevenen op directe plaatsing voor de Champions League.

Ook Gladbach wil de Champions League in

Datzelfde hoopt Gladbach ook te realiseren. Ook die ploeg heeft zeven punten minder dan Wolfsburg, maar omdat het een minder doelsaldo heeft dan Leverkusen, staat Gladbach vierde. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League en dus wil de ploeg meer. Directe plaatsing voor het hoofdtoernooi betekent namelijk niet alleen het ontlopen van een lastige loting, ook is Gladbach dan in één keer zeker van een lucratieve startpremie. Die bedraagt ongeveer veertien miljoen euro.

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg

Het is te hopen voor Bas Dost dat hij nu wel mag starten in de basis. De Nederlander moest de voorbije weken Nicklas Bendtner voor zich dulden in de pikorde, maar ook de Deen wist afgelopen donderdag niet te scoren. Dost staat al dertien wedstrijden droog. Een opmerkelijk aantal, gezien het feit dat hij na de winterstop niet te houden was en hij de ene na de andere treffer aan elkaar reeg. Er was zelfs een tijdje dat Dost betere gemiddeldes had dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Inmiddels moet Dost uitkijken dat hij niet weer eenzelfde status binnen het elftal krijgt als de voorbije twee seizoenen. Toen kwam de boomlange aanvaller niet verder dan een aantal invalbeurten.

De wedstrijd Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg begint vanmiddag om 17:30 uur.