Bayern Munchen – Borussia Monchengladbach. Bayern München vervolgt de jacht op het aankomende landskampioenschap vanmiddag met een thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, dat met de huidige derde plaats mag hopen op plaatsing voor de Champions League.

Bekijk hier de live stream van de Bundesliga wedstrijd Bayern Munchen – Borussia Monchengladbach.

Even was er bij Bayern ongerustheid over Arjen Robben. De Nederlander liep twee weken geleden tijdens het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (7-0) een lichte spierblessure op, maar al gelijk na afloop liet hij weten dat zijn wissel slechts preventief was. Toch duurde het lang voordat Robben de groepstraining bij Der Rekordmeister vervolgde, waardoor even gevreesd werd dat het kwetsuur wellicht ernstiger was dan in eerste instantie werd gedacht. Woensdag kreeg Bayern echter goed nieuws, toen Robben zich weer aansloot bij de selectie. Mogelijk kan de aanvaller dan ook alweer meespelen in de wedstrijd tegen Gladbach.

Bayern Munchen in bloedvorm

Zoals al langer bekend hoeft Bayern zich over het aankomende kampioenschap geen enkele zorgen meer te maken. De ploeg van trainer Josep Guardiola verkeert in bloedvorm en blijft de ene na de andere zege aaneen rijgen. Zo werd Werder Bremen vorige week in eigen huis met 0-4 op de pijnbank gelegd, nadat Bayern eerder in de week Shakhtar Donetsk al met een 7-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Met een voorsprong van elf punten op Vfl Wolfsburg is het niet de vraag of maar wanneer Bayern het landskampioenschap officieel kan gaan vieren. Vanmiddag wacht de Duitse topclub dus een confrontatie metBorussia Mönchengladbach.

Ook die club is bezig aan een uitstekend seizoen. Gladbach, de oude club van PSV-spits Luuk de Jong en huidige club van Roel Brouwers, bezet momenteel knap de derde plaats in de Bundesliga. De volksclub is daardoor hard op weg om zich direct te plaatsen voor de Champions League. Daarvoor zal het wel Bayer Leverkusen onder zich moeten houden. Die ploeg van trainer Lucien Favre heeft momenteel twee punten minder dan Gladbach en met nog negen wedstrijden te gaan is die strijd dus nog lang niet gestreden.

Eerder werd Bayern Munchen – Borussia Monchengladbach gelijk

Dat Gladbach in staat is om een goed resultaat te boeken tegen Bayern München, bewees het al eerder dit seizoen. In de thuiswedstrijd tegen Der Rekordmeister pakte de ploeg knap een punt, door doelpuntloos gelijk te spelen. De wedstrijd Bayern Munchen – Borussia Monchengladbach begint vanmiddag om 17:30 uur.