Het gaat niet goed met Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Jürgen Klopp is in de competitie geen schim meer van zichzelf en verkeert met de huidige vijftiende plaats in sportieve crisis. Dit weekend wacht tot overmaat van ramp een uitwedstrijd bij Bayern München.

De laatste jaren speelt Dortmund steevast mee in de top van Duitsland, maar dit seizoen kennen de geelhemden een valse start in de Bundesliga. Met slechts zeven punten uit de eerste negen competitiewedstrijden is de ploeg terug te vinden in de onderste regionen van de competitie.

Zaterdagmiddag gaat de ploeg van Klopp op bezoek bij koploper Bayern, dat juist in blakende vorm verkeert. In de Allianz Arena hoopt Dortmund een einde te maken aan een negatieve reeks, want de laatste vier competitiewedstrijden gingen allemaal verloren.

Götze en Lewandowski tegen oude club

Voor twee Bayern-spelers is het duel met Dortmund bijzonder. Mario Götze en Robert Lewandowski verdedigden in het verleden de clubkleuren van BVB, maar maken inmiddels furore in het shirt van Der Rekordmeister. Lewandowski maakte afgelopen zomer de overstap van Dortmund naar Bayern en is bij zijn huidige werkgever onverstoorbaar doorgegaan met scoren.

De kans bestaat dat Bayern komende zomer nóg een speler wegplukt bij Dortmund, want ook de naam van Marco Reus wordt serieus gelinkt aan de recordkampioen. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet onlangs al weten dat de clubleiding binnenkort om de tafel gaat om de eventuele komst van Reus te overleggen.

“Ik zal eerlijk zijn”, aldus Rummenigge in gesprek met Kicker. “We gaan deze kwestie intern rustig bespreken. Daarna komen we tot een besluit. Uiteindelijk bepaalt de speler natuurlijk ook zelf waar hij naartoe gaat. Zijn afkoopsom is bekend bij ons en verder is er niets te zeggen.” In 2012 toonde Bayern ook al eens interesse in Reus, die toen nog in dienst was van Borussia Mönchengladbach. De aanvaller koos destijds echter voor een avontuur bij Dortmund. Mocht Reus in de toekomst alsnog besluiten om naar Bayern te verkassen, dan is hij geen man van zijn woord. Reus liet in het verleden namelijk weten dat hij nooit het shirt van de aartsrivaal zal dragen.