Bayer Leverkusen – Bayern München. Bayern München is sinds vorige week landskampioen van Duitsland. Der Rekordmeister zag de laatste achtervolger Vfl Wolfsburg in de Bundesliga sneuvelen en is zodoende al zeker van een nieuw succes. De uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen kan dan ook zonder stress van start gaan.

Bekijk hier de live stream van de Bundesliga wedstrijd Bayer Leverkusen – Bayern Munchen.

Vier speelronden voor het einde is het dus alweer zover voor Bayern. Toch was er deze week ook flinke tegenslag voor de Duitse recordkampioen. Bayern verloor in de halve finale van de DFB Pokal na strafschoppen van Borussia Dortmund, waardoor die prijs in ieder geval niet meer gewonnen kan worden door de ploeg van trainer Josep Guardiola. Bovendien verloor Bayern Arjen Robben, die zojuist was teruggekeerd van blessureleed. De Nederlander kwam tegen Dortmund als invaller binnen de lijnen, maar moest na enkele minuten alweer worden gewisseld vanwege een spierscheuring.

Opnieuw veel pech voor Robben

Robben komt dit seizoen daardoor niet meer in actie voor Bayern. Met het oog op de twee zware Champions League-ontmoetingen met FC Barcelona is dat een zware domper voor Der Rekordmeister. Robben gold met zeventien doelpunten namelijk als de clubtopscorer van Bayern en was dit seizoen in grootse vorm. De Nederlander kon zelf niet geloven dat hij na twee topseizoenen opnieuw geveld is door een spierscheuring. “Dit is echt waanzin”, liet hij weten aan Kicker. “Ik heb geen woorden voor zo veel pech.” Robben kan zich nu richten op het nieuwe seizoen.

Bayer Leverkusen – Bayern München

In de competitie kan Bayern München het in ieder geval wel redden zonder Robben. De titel is zogezegd binnen en de normaal gesproken zware uitwedstrijd tegen Leverkusen is voor Pep Guardiola niet meer van belang. Dat is voor Leverkusen wel anders. De club staat momenteel op de vierde plaats in de Bundesliga.

Aan het einde van het seizoen betekent dat voorronde Champions League voor Leverkusen, maar wanneer de ploeg derde wordt plaatst het zich rechtstreeks voor de groepsfase van het miljoenenbal. De achterstand op Borussia Mönchengladbach bedraagt slechts twee punten en dus moet Leverkusen nog volop aan de bak om dat te bewerkstelligen.

De wedstrijd Bayer Leverkusen – Bayern München begint vanavond om 18:30 uur.