Arjen Robben van Bayern Munchen zal het misschien nooit hebben overwogen, maar inmiddels is het totaal uitgesloten dat de aanvaller ooit zal spelen onder trainer Arsene Wenger. De Fransman, trainer van Arsenal, vindt dat Robben zich misdroeg, tijdens het duel tussen Bayern en Arsenal in de achtste finale van de Champions League. De Duitsers wonnen met 2-0.

In dat duel, daat plaatsvond op woensdag 19 februari, kreeg Bayern na 38 minuten speeltijd een strafschop toegekend. De scheidsrechter wees Arsenal-doelman Wojciech Szczesny aan als schuldige, waarna de Pool met een rode kaart op zak in moest rukken. Wenger zag het iets anders. “Hij ging echt voor de bal, niet voor de man. Ik vond het geen penalty, ik vond dat Robben het contact dat er was overdreef en dat heb ik hem ook gezegd. Robben heeft genoeg ervaring om alles uit zo’n situatie te halen.”

Het heeft even geduurd voordat Robben reageerde op de aanval van Wenger. In de tussentijd heeft de Groninger de beelden bestudeerd. “Bij het terugzien van de beelden liepen de rillingen over mijn lijf. Het had helemaal fout kunnen aflopen als de keeper vol doortrapt”, zegt de Nederlandse international. “Typisch een reactie van een verliezende coach. Het doet me niet zoveel want hij doet het vaker, maar ik schrok er erg van. In december heb al even langs de kant gestaan door een overtreding van de keeper van Augsburg.”

Twee weken geleden moest Wenger het ook al ontgelden. Jose Mourinho, de coach van Chelsea, noemde Wenger “een specialist in mislukken”. Wenger zei over andere coaches in de Premier League, dat ze zichzelf niet als titelkandidaat wilden bestempelen vanwege faalangst. Mourinho zei: “Als hij al gelijk heeft, als ik dus faalangst heb, dan is dat alleen maar omdat ik zelden faal. Acht jaar geen prijs winnen zoals Arsenal, dat is pas echt falen.”