Afrika Cup 2015. Na de spannende ontknoping van Poule C gisteren belooft vandaag ook weer een mooie voetbaldag te worden in de Afrika Cup. Ghana en Algerije waren uiteindelijk Zuid-Afrika en Senegal te snel af in een van de lastigere poules van dit toernooi. Vandaag is het aan de echte ‘poule des doods’. Alle ogen zijn gericht op Ivoorkust, zij moeten vandaag winnen van Kameroen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Maar ook de wedstrijd tussen Mali en Guinee is er een om op te letten. Deze poule is ongelooflijk spannend: alle wedstrijden eindigden tot nu toe in 1-1 waardoor alle landen gelijk staan met elkaar.

Kameroen – Ivoorkust Afrika Cup

De absolute favoriet bij aanvang van het toernooi was zonder twijfel Ivoorkust. Maar het team, inclusief vedettes als Toure en Bony, kan nog niet overtuigen. In de tweede wedstrijd van Ivoorkust tegen Mali kwam Ivoorkust zelfs nog goed weg door een laat doelpunt van Gradel. Hoogtepunt van die wedstrijd was overigens een verschrikkelijk mooie actie van Bony. Met een zogenaamde akka speelde hij zijn directe tegenstander door de benen. Die verdediger tackelde Bony met zijn hoofd, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Kameroen kwam al vroeg op voorsprong tegen Guinee maar wist de voorsprong niet uit te bouwen noch te consolideren. Met een treffer vlak voor rust kwam Guinee langszij.

Guinee – Mali

Dat er werkelijk niks te voorspellen valt over de eindstand van deze poule, blijkt wel aan de onderlinge wedstrijden. In alle vier de wedstrijden die tot nu toe werden gespeeld werd het niet alleen 1-1, de ploegen waren ook nog eens ontzettend aan elkaar gewaagd. Toch had Mali een betere uitgangspositie moeten hebben en de wedstrijd tegen Ivoorkust nooit meer weg mogen geven. Mali heeft echter wel de beste papieren vandaag om door te gaan. Het heeft, op papier, nog de zwakste tegenstander uit de groep en heeft daarmee een kleine voorsprong op Kameroen en Ivoorkust, die het dus tegen elkaar op moeten nemen. Een spannende ontknoping in deze groep is dus in de maak.

Uitslagen Afrika Cup 27 januari

Groep C
Zuid-Afrika – Ghana 1-2
Senegal – Algerije 0-2

Afrika Cup 2015 – 28 januari 2015

Groep D
19.00 uur Kameroen – Ivoorkust
19.00 uur Guinee – Mali