Afrika Cup 2015. De Afrika Cup nadert de ontknoping. Vandaag is het tijd voor een van de twee halve finales van het prestigieuze toernooi in het Afrikaanse continent. Titelfavoriet Ivoorkust neemt het op tegen de Democratische Republiek van Congo. Op voorhand lijkt het een gemakkelijk klusje voor de vedettes van Ivoorkust maar Congo DR liet in een knotsgekke kwartfinale zien over veel scorend vermogen te beschikken.

Congo DR in halve finale Afrika Cup na geweldige comeback

Hoe somber zag het er uit voor Congo DR in de 62e minuut tegen het andere Congo. De tegenstander was al in de 55e minuut op voorsprong gekomen en maakte zojuist het tweede doelpunt van de wedstrijd. Wat er vervolgens gebeurde had wel iets weg van de Champions League finale tussen AC Milan en Liverpool waar de Liverpudlians op een fantastische manier een 3-0 achterstand ombogen tot een gewonnen strafschoppenreeks. Natuurlijk, het was hier maar 2-0, maar de wilskracht waarmee de Congolezen (DR) de 2-0 van het scorebord veegden en veranderden in een 4-2 overwinning, is noemenswaardig. Twee doelpunten van Dieumerci Mbokani, een van Bokila en nog een van Kimwaki zorgde er voor dat Congo DR toch nog in de race blijft om de Afrika Cup. Opvallend is dat Congo DR in de kwartfinale pas voor het eerst won, alle andere wedstrijden speelde het gelijk.

Bony’s hoofd zorgt voor vuurwerk

Dan Ivoorkust. Er is al een hoop gezegd en geschreven over deze ploeg. Al jaren lang zijn ze op zoek naar eremateriaal en het lijkt er op dat ze er dit jaar weer een goede kans op maken. Een stroeve start zorgde voor scheve gezichten in de media maar na de klinkende 3-1 overwinning op Algerije, lijkt Ivoorkust eindelijk een beetje de vorm gevonden te hebben. Niet om de laatste reden is dat omdat Bony een hoofd heeft als een kanon. In de kwartfinale tegen Algerije kopte de Ivoriaan twee ballen zo krachtig en zuiver in, dat de Algerijnse keeper het antwoord schuldig bleef. In de slotfase zorgde de van een schorsing teruggekeerde Gervinho voor de 3-1.

Congo DR – Ivoorkust

De halve finale wedstrijd van de Afrika Cup 2015 tussen Congo DR en Ivoorkust begint vandaag om 20:00 Nederlandse tijd.