De Afrika Cup is al bijna twee weken onderweg en dit weekend gaan we verder met de kwartfinales. Dat doen we zonder gastland Gabon, zij eindigden als derde in de poule en dat is, helaas voor het thuispubliek, niet genoeg.

Wel door naar de kwartfinales is de titelfavoriet Senegal. Zij nemen het in hun kwartfinale op tegen Kameroen, die toch ook tot één van de kanshebbers behoort. Dat belooft een mooie partij te worden, maar eerst richten we ons op een andere kraker: Egypte – Marokko. speelt zondag om 20.00 uur in de kwartfinale van het Afrikaans kampioenschap voetbal.

Afrika Cup 2017 Egypte – Marokko

Egypte en Marokko kwamen elkaar voor het laatst tegen in 2006 en het is daarmee lastig te voorspellen wie hier als winnaar uit de strijd komt. We zullen moeten kijken naar de huidige vorm van beide landen en hoe ze het in deze Afrika Cup tot nu toe doen.

Egypte kwam als sterkste de poule-fase door, namelijk: ongeslagen. Twee keer wisten ze te winnen, één keer bleef het gelijk. Het opvallende is dat Egypte geeneen tegendoelpunt kreeg in deze drie wedstrijden, de verdediging van de Egyptaren staat dus ijzersterk opgesteld dit toernooi. Marokko verloor de eerste wedstrijd maar herpakte zich daarna goed met twee overwinningen om alsnog door te gaan.

Egypte – Marokko bet

Gezien de sterke defensie van Egypte verwachten wij weinig doelpunten in deze partij. Ook omdat het een kwartfinale is en je ziet vaak dat ploegen dan iets voorzichtiger gaan spelen. Minder dan 1.5 goals op een quotering van 2.32 bij 888sport is een goeie weddenschap. De voorspelling van deze wedstrijd is dan ook 0-0 en op een quotering van 5.60 is dat zeker wel een kleine inzet waard!

Buiten het aantal doelpunten om denken wij toch dat Egypte te sterk is voor Marokko. Ze komen met zoveel vertrouwen uit de groepsfase en lijken achterin niet te doorbreken, Egypte ‘WINST’ staat op een quotering van 2.65 bij 888sport en dat is een mooie optie voor deze pot. Wil je het iets veiliger spelen, ga dan voor ‘Egypte gaat door’ op een quotering van 1.80. Bij deze weddenschap win je ook als Egypte via verlenging of penalty’s naar de volgende ronde gaat.

Senegal – Kameroen Afrika Cup 2017

Dit belooft een kwalitatief goeie partij te worden tussen twee grote kanshebbers voor de toernooizege. Toch wordt Senegal gezien als de echte favoriet voor het Afrikaans kampioenschap voetbal en dat is ook wel terecht. Senegal won tien van de laatste twaalf internationale wedstrijden en barst van het zelfvertrouwen. Kameroen is zeker niet slecht, maar doet op dit moment wel onder voor de Senegalezen.

Senegal ‘WINST’ op een quotering van 2.00 bij 888Sport is daarom een uitstekende optie. Wij denken wel dat Kameroen ook wat gaat laten zien. Kameroen wist namelijk in negen van de laatste tien wedstrijd een doelpunt te maken. Dit toont wel aan dat ze effectief zijn in de aanval. ‘Beide teams scoren’ heeft een quotering van 2.18 en dat is ook een lekkere weddenschap voor deze kraker.

Afrikaans kampioenschap voetbal

Als laatste gaan we nog voor een ‘outright’ weddenschap. Wie wint de Afrika Cup? Zoals hierboven beschreven verkeert Senegal in een weergaloze vorm en wij zien ze dit toernooi eigenlijk niet verliezen.

Senegal ‘wint de Afrika Cup’ op een quotering van 3.25 bij 888sport is daarmee onze laatste wed-optie voor we de kwartfinales ingaan!