Afrika Cup 2015. Hoewel de groepsfase van de Afrika Cup tot nu toe nog niet echt tot de verbeelding spreekt, gebeuren er wel een hoop verrassende dingen. Zo bracht Ghana gisteren de spanning terug in Groep C en ook in de groep die vandaag aan de bak mag, kan er nog van alles gebeuren. Ivoorkust neemt het op tegen Mali en wil Kameroen een mooi resultaat halen tegen Guinee.

Ivoorkust – Mali

Een heerlijk wedstrijdje om de zaterdagavond mee te beginnen. Ivoorkust en Mali speelden in de eerste wedstrijd beiden met 1-1 gelijk.

Ivoorkust deed dit tegen Guinee in een ongelooflijk saaie wedstrijd. De verwachtingen zijn weer hoog bij Ivoorkust maar de sterspelers gaven niet bepaald thuis. Yaya Toure speelde flets en Bony liet zich pas zien bij de enige Ivoriaanse goal van die wedstrijd. Hij legde een bal mooi neer voor collega-spits Doumbia in de 74e minuut. De treffer van Doumbia was ook meteen een van de twee schoten op doel in die wedstrijd. Mali speelde dus ook gelijk, tegen Kameroen, maar zij zullen hier toch iets blijer mee zijn dan Ivoorkust. Mali kwam laat in de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Yatabare maar gaf de overwinning uiteindelijk toch nog weg. Een gelijkspel voelde gezien het veldspel van Mali waarschijnlijk toch nog als een overwinning. AS Roma speler Gervinho uit Ivoorkust doet vanavond niet mee. Hij liet zich gaan tijdens de eerste wedstrijd en kreeg een rode kaart.

Kameroen – Guinee

Kameroen is zonder twijfel de favoriet vanavond tegen Guinee maar een eitje zal het niet worden. Guinee liet in de eerste wedstrijd over een goede organisatie te beschikken en legde het aanvalsspel van Ivoorkust volledig lam. Aanvallend creëerde Guinee niet veel maar de ene kans die ze kregen wisten ze dus wel te benutten. Dan Kameroen. Zij speelden tijdens hun eerste wedstrijd aardig, waren vaak dreigend maar wisten niet heel veel honderdprocent kansen te creëren. Vanavond moet het dus een stuk effectiever, wil Kameroen zich bovenaan in deze poule nestelen. Mocht Kameroen vanavond weer niet verliezen, blijft de natie alweer negen wedstrijden op rij ongeslagen.

Uitslagen Afrika Cup 23 januari

Groep C
Ghana – Algerije 1-0
Zuid-Afrika – Senegal 1-1

Afrika Cup 2015 – 24 januari 2015

Groep D
17.00 uur Ivoorkust – Mali
20.00 uur Kameroen – Guinee