Afrika Cup 2015. Het wil nog steeds niet echt vlotten qua sensatie in de Afrika Cup. Vandaag is Poule C aan de beurt en dat betekent dat er een aantal ploegen flink aan de bak moeten. Ghana en Zuid-Afrika verloren allebei hun eerste wedstrijd en zullen dus hun beste beentje bij moeten zetten om nog een kans te maken om door te gaan. Zuid-Afrika neemt het op tegen Senegal en de absolute topper van vandaag is Ghana-Algerije.

Ghana – Algerije

De revelatie van het afgelopen WK voetbal in Brazilië zet vandaag een stap in de juiste richting als het punten overhoudt aan het duel met het verzwakte Ghana. Eerder al berichtten we over het feit dat de Ghanezen niet op volle oorlogssterkte zijn tijdens dit toernooi en dit was goed terug te zien in het eerste duel. Hoewel de ploeg van Avram Grant al snel op voorsprong kwam dankzij een penalty van Ayew, gaf het dat voordeel na de rust simpel weg. In de allerlaatste minuut werd het gelijke spel zelfs nog uit handen gegeven. Algerije had het ook niet bepaald makkelijk tegen Zuid-Afrika maar wist uiteindelijk wel geflatteerd te winnen met 3-1 en gaat daarmee aan kop in deze poule. Vandaag is het er op of er onder voor deze twee ploegen, als Ghana verliest wordt het een onmogelijk verhaal om nog door te gaan naar de volgende ronde.

Zuid-Afrika – Senegal Afrika Cup

Nog zo’n heerlijke wedstrijd die ook nog eens ergens om gaat. Zuid-Afrika speelde een goede wedstrijd tegen Algerije  en kwam zelfs vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Maar daarna begon de malaise bij de gastheer van het WK in 2010. Vlak na de openingstreffer werd er een onterecht doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter en niet heel veel later maakte de Zuid-Afrikaan Hlatshwayo ook nog eens een eigen doelpunt waarna Algerije alsnog over de Zuid-Afrikanen heen walste. Tegenstander Senegal begon beter aan het toernooi. Ze speelden Ghana bij vlagen van de mat en lieten zien met Diouf en Sow twee waardige vervangers te hebben voor de gestopte Samuel Eto’o.

Uitslagen Afrika Cup 22 januari

Groep B
Zambia – Tunesië 1-2
DR Congo – Kaapverdië 0-0

Afrika Cup 2015 – 23 januari 2015

Groep C
17.00 uur Ghana – Algerije
20.00 uur Zuid-Afrika – Senegal